Γάμοι φαντασμάτων στην Κϊνα.

Φαντασμαγορικοί γάμοι γίνονται σε όλον τον κόσμο. Οι γάμοι φαντασμάτων όμως αποτελούν αποκλειστικά κινεζική παράδοση: μια μακάβρια προκατάληψη αιώνων, η οποία αφορά τους νέους άνδρες που πεθαίνουν ανύπαντροι και αναβιώνει στην αγροτική Κίνα.

Προ ημερών μια συμμορία στην επαρχία Χεμπέι στη Βόρεια Κίνα συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ξαναπουλήσει και να ξαναπαντρέψει μια κοπέλα που είχε πουληθεί και είχε παντρευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν νεκρή. Γεγονός όμως που καθόλου δεν προβλημάτισε ούτε τον πρώτο ούτε τον μέλλοντα σύζυγο, διότι και οι δύο ήταν επίσης νεκροί και - κατά τις κινεζικές δεισιδαιμονίες - απεγνωσμένα ήθελαν μια νύφη για να μοιραστούν την αιωνιότητα.

Καθώς φαίνεται, οι προσπάθειες του Μάο αμέσως μετά την επικράτηση του κομμουνισμού, το 1949, να απαλείψει το συγκεκριμένο έθιμο δεν είχαν μόνιμο αποτέλεσμα. Εν έτει 2012, στο πλαίσιο ενός ανεπτυγμένου θρησκευτικού αισθήματος που ανησυχεί ολοένα περισσότερο τις Αρχές του Πεκίνου, και δεδομένης της οικονομικής ανάπτυξης, η αγοραπωλησία νεκρών νυφών αποδεικνύεται μια εξαιρετικά επικερδής επιχείρηση με πολλούς παίκτες: από μεσίτες νεκρών και προξενητές έως εργολάβους κηδειών, κλέφτες πτωμάτων και κατά συρροή δολοφόνους. Οπως εξήγησε άλλωστε ένας άνδρας ονόματι Σονγκ που συνελήφθη σε παρόμοια υπόθεση, «το να σκοτώνεις ανθρώπους και να πουλάς τα πτώματά τους είναι πιο εύκολο από το να τα κλέβεις από το νεκροταφείο».

Για τα δεδομένα κάθε αγοράς, και ακόμη περισσότερο για την Κίνα, τα χρήματα που διακυβεύονται σε αυτή την ιστορία είναι πολλά και διαρκώς αυξάνονται. Πριν από μερικά χρόνια, για παράδειγμα, η τιμή μιας προσφάτως θανούσας νύφης κυμαινόταν στα 1.700 ευρώ. Σήμερα θα έπιανε τουλάχιστον τα διπλά.

Οι γάμοι φαντασμάτων ανθούν σήμερα κυρίως στις επαρχίες της Βόρειας Κίνας. Συγκεκριμένα, σε πόλεις με μεγάλα ανθρακωρυχεία, απ' όπου μετανάστευσαν πολλές νέες γυναίκες αφήνοντας πίσω τους άνδρες ανύπαντρους και εργαζομένους σε μια βιομηχανία με πολλά εργατικά δυστυχήματα.

ΤΑ ΝΕΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!