Αποκρυπτογραφήθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς

Γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, εικονογραφημένο με περίεργα σχέδια, το χειρόγραφο Βόινιτς βασανίζει για αιώνες ιστορικούς και κρυπταναλυτές.

Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, όμως, ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα και αποκάλυψε τα μυστικά του χειρογράφου.

Το χειρόγραφο πιστεύεται ότι γράφτηκε πριν από 400 ή 800 χρόνια από άγνωστο συγγραφέα. Αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκωδικοποιητές του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.

Το όνομά του το πήρε από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοπώλη βιβλίων Βίλφριντ Βόινιτς, ο οποίος το αγόρασε το 1912, ενώ σήμερα φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού πανεπιστημίου Γέιλ.

Ο Φινλανδός, Βίεκο Λάτβαλα, ο οποίος λέει ότι αποκρυπτογράφησε το χειρόγραφο, αυτοαποκαλείται «προφήτης του θεού». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακατανόητη γλώσσα του χειρογράφου είναι ένας συνδυασμός από «ηχητικά κύματα και φωνητικές συλλαβές».

Το βιβλίο είναι ένα έργο ζωής κάποιου αγνώστου πολύ-επιστήμονα. Το κείμενο χαρακτηρίζεται «ιατρικό» από τον Λάτβαλα και είναι ένας συνδυασμός βοτανολογίας, φαρμακολογίας, αστρολογίας και αστρονομίας.

Εκτός των άλλων περιέχει και προφητείες για εκατοντάδες χρόνια μετά, από την εποχή που γράφτηκε.

Ο Λάτβαλα κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το χειρόγραφο, επειδή είχε «επικοινωνία με το θεό», γι' αυτό κανένας πριν από αυτόν δεν μπορούσε να σπάσει τον «κώδικα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει συστηματικός κώδικας, αλλά η γλώσσα του χειρογράφου είναι περισσότερο ένας «αγωγός» μέσω του οποίου επικοινωνείται η προφητεία.

Η μητρική γλώσσα του αγνώστου συγγραφέα είναι μια προφορική βαβυλωνιακή διάλεκτος, γι' αυτό κατασκεύασε μια γραπτή γλώσσα, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

Ένα απόσπασμα που μετέφρασε ο Φινλανδός και έδωσε στη δημοσιότητα λέει τα εξής:

«Το όνομα του φυτού είναι Καρδιά της Φωτιάς. Κάνει το δέρμα όμορφο, όταν χρησιμοποιείται σαν αλοιφή. Το έλαιο βγαίνει από τα άνθη. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες. Είναι κατάλληλο για τα νεφρά και το κεφάλι, καθώς το λουλούδι έχει αντιβιοτική δράση. Το φυτό έχει 10 εκατοστά ύψος. Αναπτύσσεται σε ξηρά και ζεστά μέρη».

Ο Λάτβαλα λέει ότι το φυτό αυτό όντως υπάρχει στην Αιθιοπία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποκαλύψει κάποια προφητεία...

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!