Οι πόρτες που μας κάνουν να ξεχνάμε...

Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά ξεχνάμε τι ακριβώς αναζητούμε, από τη στιγμή που περνάμε την πόρτα, από δωμάτιο σε δωμάτιο...

Ερευνητές που μελετούν το φαινόμενο υποστηρίζουν ότι συμβαίνουν «ταξίδια λήθης» τη στιγμή που αλλάζουμε χώρο και οι πόρτες σηματοδοτούν το εγκεφαλικό μας «χάσιμο».

Μάλιστα, το ονομάζουν «φαινόμενο συγχρονισμού τόπου». Το πέρασμα μιας πόρτας μπλοκάρει τη διαδικασία ταξινόμησης της μνήμης και ως αποτέλεσμα ξεχνάμε κάποια στοιχεία της πρότερης κατάστασης, όταν βρισκόμασταν στο προηγούμενο δωμάτιο.

Τα «ταξίδια λήθης» άλλωστε συνδέονται με τον αρχετυπικό συμβολισμό της πύλης, η οποία κατά τους διάφορους μύθους και παραδόσεις μπορεί να μας οδηγήσει σε μια άλλη διάσταση, έναν άλλο κόσμο ή μια παράλληλη πραγματικότητα.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!