Μεσαιωνικό νεκροταφείο με σκελετούς-ζόμπι

Μια μακάβρια ανακάλυψη, που μοιάζει να έχει βγει από ταινία τρόμου, έκαναν αρχαιολόγοι στην Ιρλανδία.
Περίπου 120 ανθρώπινοι σκελετοί που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα βρέθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο. Το περίεργο είναι ότι είχαν σφηνωμένες πέτρες στις γνάθους τους, μια πρακτική στην οποία κατέφευγαν οι άνθρωποι για να εμποδίσουν την επιστροφή των νεκρών ως ζόμπι!

Η ανακάλυψη αυτή ήταν τυχαία, καθώς η έρευνα των επιστημόνων, που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες στην επαρχία Ρόσκομον της Ιρλανδίας, είχε ως αντικείμενο τις μεσαιωνικές εκκλησίες.

Σε καλύτερη κατάσταση βρέθηκαν τρεις σκελετοί με τις πέτρες στο στόμα, δύο ανδρών ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών, καθώς και ενός νεαρού, γύρω στα 20.

Η δοξασία ότι τα ζόμπι βγαίνουν από τους τάφους έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση της Αϊτής και σχετίζεται με τα βουντού.

Οι ανθρωπολόγοι πίστευαν αρχικά ότι οι πέτρες στο στόμα των νεκρών είναι μια παραλλαγή του παλουκώματος των βρικολάκων. Ο μύθος των βαμπίρ, όμως, άρχισε να εξαπλώνεται μόλις τον 16ο αιώνα. Οπότε, ο μύθος των ζόμπι φαίνεται ότι είναι προγενέστερος και έχει κοινά χαρακτηριστικά σε μέρη του πλανήτη, απομακρυσμένα μεταξύ τους.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!