Βρέθηκε η Χαμένη Ατλαντίδα;

Μία περιοχή ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, που εντοπίστηκε θαμμένη στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, θα μπορούσε - συμφωνα με γεωλόγους- να είναι η χαμένη Ατλαντίδα! 

Μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, η οποία πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών, με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής- ακουστικής απεικόνισης συγκέντρωσε υποθαλάσσια δεδομένα, τα οποία ανέλυσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα που βλέπετε, μία περιοχή μεγάλους γεωλογικού ενδιαφέροντος, με ποταμούς, δάση και βουνά, η οποία θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα

"Οταν κάναμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, είδαμε κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ξηράς κάποιας χώρας. Θα μπορούσαμε να το πούμε απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας", δήλωσε ο δρ Νίκι Γουάιτ, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Η περιοχή τη οποία ερεύνησαν οι επιστήμονες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ, ενώ δεν αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι της να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία!

Τα στοιχεία που βρήκαν τους οδήγησαν στο συμπερασμα ότι η βυθισμένη περιοχή κάποτε βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια είχε αναδυθεί από τον βυθό, πριν βουτήξει για πάντα στα βαθιά. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου. "Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, λένε ότι αυτό μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως", εξηγεί ο επικεφαλής.

Να αναφέρουμε πάντως πως η χαμένη Ατλαντίδα, αποτελεί το "ιερό δισκοπότηρο" των αρχαιολόγων, ενώ τα κονδύλια που κατά καιρούς διατίθονται για σχετικές έρευνες είναι τεράστια!

pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!