Βρέθηκε το κελάρι που ο Κόμης Δράκουλας φύλαγε το... αίμα!

Η ιστορία του Κόμη Δράκουλα είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους μύθους (;) με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο! Οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίσαμε τον Κόμη Δράκουλα είτε μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστή τον Christopher Lee είτε μέσα από τις ιστορίες που ακούσαμε για το Ρουμάνο Πρίγκιπα Vlad Tepes.

Ο Κόμης Δράκουλας (Βλαντ ο Παλουκωτής ή Βλαντ Τέπες ή Βλαντ Ντρακούλ) ήταν ηγεμόνας της Βλαχίας, που έγινε ο περιβόητος Κόμης Δράκουλας των Καρπαθίων. Το όνομα του Βλαντ έγινε θρύλος και τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ, ο οποίος δημιούργησε τον αιμοδιψή χαρακτήρα "Δράκουλα".

Ο Tomas Fedeles, καθηγητής της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Πεκς έκανε μία πολύχρονη έρευνα που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Κόμης Δράκουλας είχε ζήσει σε ένα διώροφο σπίτι που σήμερα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης Πεκς στη νότια Ουγγαρία.

Ο καθηγητής βρήκε ένα έγγραφο που περιέχει λεπτομερή περιγραφή του σπιτιού καθώς και τα ονόματα των ιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων εμφανίζεται και το όνομα του Κόμη Δράκουλα. «Είμαι σίγουρος ότι ο Κόμης Δράκουλας έζησε σε αυτό το σπίτι», δήλωσε σε συνέντευξη του.

Μία ομάδα αρχαιολόγων προχώρησε σε ανασκαφές στο σημείο αυτό. Οι ανασκαφές τους έφεραν μπροστά σε ένα κελάρι (στη φωτογραφία). Οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι το κελάρι αυτό ανήκει στον Κόμη Δράκουλα. Ο θρύλος λέει ότι ο διάσημος βρυκόλακας φύλαγε το αίμα των εχθρών του σε ένα κελάρι.

Πηγή: pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!