Πού κρύβεται η «στρογγυλή τραπέζη» του βασιλιά Αρθούρου;

Τη «στρογγυλή τραπέζη» του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου φιλοδοξεί να αποκαλύψει μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνες σε μια ιστορική τοποθεσία της Σκωτίας.

Πρόκειται για ένα χωμάτινο τύμβο, με περίεργο σχήμα, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Το φλιτζάνι με το πιατάκι». Βρίσκεται κάτω από το κάστρο Στέρλινγκ, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά -τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ιστορικά- κάστρα της Σκωτίας. Τα πιο παλιά μέρη της δομής του χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, ενώ στους επόμενους αιώνες έγιναν πολλές προσθήκες. Το κάστρο έχει βρεθεί πολλές φορές υπό καθεστώς πολιορκίας, ιδιαίτερα κατά τους πολέμους για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Καθώς το κάστρο έχει κατοικηθεί από τους βασιλείς της Σκωτίας, ο σημερινός χωμάτινος τύμβος πιστεύεται ότι κατά τον 16ο και 17ο αιώνα χρησιμοποιούνταν ως κήπος.Stirling_Castle

Όμως το παράξενο σχήμα του δεν διαμορφώθηκε τότε, αλλά πιθανώς νωρίτερα.

Επικεφαλής των ερευνών είναι ο Ρίτσαρντ Τζόουνς, λέκτορας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει σαρωτές υπεδάφους για να «κοιτάξει» στο εσωτερικό του τύμβου.

«Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι κρύβει αυτός ο τόπος που έχει εξάψει τη φαντασία των ανθρώπων ανά τους αιώνες», δήλωσε.

Ο Τζον Χάρισον, επικεφαλής της τοπικής Ιστορικής Εταιρείας, είπε για το μυστηριώδες μέρος: «Για εκατοντάδες χρόνια οι άνθρωποι λένε ιστορίες γι' αυτόν τον τόπο, όμως η προέλευσή του παραμένει ένα μυστήριο».

«Ο ποιητής Τζιν Μπάρμπορ γύρω στο 1375 αναφέρει ότι η στρογγυλή τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου βρίσκεται κάπου νότια του κάστρου του Στέρλινγκ», προσέθεσε.

Οι έρευνες ξεκινούν τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Τότε θα μάθουμε, αν «Το φλιτζάνι με το πιατάκι» έκρυβε ένα από τα μυστικά του βασιλιά Αρθούρου.

newsbomb


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!