Το πρώτο αγρογλυφικό του 2011

Η σοδειά θα πάει ...καλά στη Βρετανία, καθώς εντοπίστηκε η πρώτη αγρογλυφική παράσταση της σεζόν.

Μέσα σε μια νύχτα, ένα κυκλικό σχέδιο διαμέτρου περίπου τριακοσίων μέτρων εμφανίστηκε σε ένα χωράφι στο Σίλμπερι Χιλ της βρετανικής υπαίθρου.

Η περίτεχνη παράσταση αποτελείται από έξι κύκλους, οι οποίοι τέμνονται σε ένα κοινό σημείο και επικαλύπτονται. Έτσι δημιουργούν την εντύπωση ενός λουλουδιού, ενώ στα δύο από τα έξι πέταλά του τα φυτά έχουν κοπεί τελείως, δημιουργώντας ενός είδους «σκίαση». Σε άλλα δύο πέταλα υπάρχουν δύο μικρά κυκλάκια, σαν στίγματα.

Η εμφάνιση του αγρογλυφικού προκάλεσε αναταραχή στους κατοίκους του Σίλμπερι Χιλ, παρόλο που η περιοχή θεωρείται 'hot spot' περίεργων φαινομένων. Μάλιστα, εκεί έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο τεχνητό φράγμα στην Ευρώπη, έργο του προϊστορικού ανθρώπου.

Η ειδικός επί των αγρογλυφικών, Λούσι Πρινγκλ, πιστεύει ότι το σχέδιο ήταν το πρώτο «αξιόλογο» του έτους.

«Το πρόσφατο αγρογλυφικό έχει σχέδιο λουλουδιού. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχει υπάρξει καν κάτι παρόμοιο», υποστηρίζει ενθουσιασμένη.

Η κ. Πρινγκλ μελετά επί χρόνια τα περίεργα αυτά φαινόμενα. Ισχυρίζεται ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κοντά στα σχέδια, παρατηρούνται μεταβολές στις ορμόνες τους και την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η εμφάνιση αγρογλυφικών στη Βρετανία είναι σχετικά συχνή. Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί σχηματισμοί αστεριών, τριγώνων και πουλιών, ακόμα και τρισδιάστατες γεωμετρικές παραστάσεις με κρυμμένες μαθηματικές σχέσεις.

Εντυπωσιακό ήταν το 2008 το αγρογλυφικό, στην ίδια περίπου περιοχή, για το οποίο πίστευεται ότι συμβόλιζε τα πρώτα δέκα δεκαδικά ψηφία του π.

crop2008pi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!