Οι μυστηριώδες πέτρες που μετακινούνται μόνες τους!

Είναι ένα μεγάλο μυστήριο πως μια πέτρα που ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο από έναν άνθρωπο μπορεί να κινηθεί μόνη της.

Αυτό έχει γίνει ένα κουίζ την τελευταία δεκαετία. Οι μυστηριώδεις μεταφερόμενες πέτρες βρίσκονται στην Κοιλάδα του Θανάτου έχει παρατηρηθεί ότι μετακινούνται σε μια κοιλάδα όπου δεν ζούνε άνθρωποι. Αυτές οι κοιλάδες έχουν σκασμένο λασπώδες έδαφος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πάγου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πολλοί γεωλόγοι έχουν πάει σε όλα τα σημεία της Racetrack Playa για να παρατηρήσουν το φαινόμενο.

Οι μυστηριώδεις πέτρες μετακινούνται στην Κοιλάδα του Θανάτου σε πολύ ομαλό έδαφος και αφήνουν ένα ίχνος πίσω. Ορισμένοι γεωλόγοι έφθασαν στο συμπέρασμα ότι οι μυστηριώδεις πέτρες μετακινούνται στην κοιλάδα του θανάτου λόγω του ομαλού εδάφους, όταν η λάσπη είναι υγρή και οι πέτρες έχουν μικρά σταγονίδια πάγου πάνω τους με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό όμως δεν είναι απολύτως αληθές, διότι οι πέτρες κινούνται και το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

Καθώς περνάνε τα χρόνια κάθε πέτρα παίρνει τη δική της διαφορετική πορεία. Μερικές πέτρες κάνουν γραμμική κίνηση ,άλλες κάνουν οβάλ κινήσεις, ενώ άλλες δημιουργούν μια κυματιστή μορφή στις διαδρομές τους. Κανείς δεν έχει δει ποτέ να μετακινούνται και κανείς δεν ξέρει την ταχύτητα που κινούνται.

http://xsefoto.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!