Ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων προβληματίζει τους επιστήμονες του SETΙ

Ένα ισχυρό σήμα που ελήφθη από ραδιοτηλεσκόπιο του οργανισμού για την έρευνα εξωγήινης νοημοσύνης (SETI) προβληματίζει τους επιστήμονες για την προέλευσή του και την ταυτότητά του.

Η μακριά γραμμή που φαίνεται δείχνει το σήμα που έλαβαν ένα από τα ραδιοτηλεσκόπια του SETI και αρκετές ομάδες εργασίας –συμπεριλαμβανομένων και εθελοντών από το SETILeague- το παρών χρονικό διάστημα ασχολούνται με τόσο με την αποκωδικοποίηση του σήματος όσο και την ταυτοποίησή του. Μια υπόθεση είναι πως το σήμα τελικά δεν προέρχεται από το διάστημα αντίθετα αποτελεί ένα συνδυασμό από σήμα δορυφόρου GPS και μια από πηγή στο έδαφος που όμως δεν έχει σταθεί δυνατό να εξακριβωθεί.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο σήμα ακόμη θεωρείται ως άγνωστο, όπως είναι και άγνωστο επίσης εάν εξακριβωθεί ποτέ η προέλευσή του ή το περιέχει.  Στη δεύτερη εικόνα εικονίζεται το σήμα όπως ελήφθη από το ραδιοτηλεσκόπιο. Στον κάθετο άξονα απεικονίζεται η ώρα και στον οριζόντιο η συχνότητα της λήψης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!