Η γυναίκα που αυτο-χαστουκίζεται γιατί δεν ελέγχει το αριστερό της χέρι

Μία εγχείριση για την επιληψία την άφησε με ανεξέλεγκτο αριστερό χέρι και πόδι και εκτός του ότι αυτοτραυματίζεται με χαστούκια, πολλές φορές ''ανεξαρτητοποιείται'' και το πόδι της που αντί να στρίψει δεξιά στρίβει αριστερά και η γυναίκα κάνει κύκλους.

Πρόκειται για την 55χρονη Karen Byrne από το New Jersey, που υποφέρει από το σπάνιο σύνδρομο του ''εξωγήινου χεριού'' , που σημαίνει σε απλά λόγια ότι το αριστερό της χέρι και το αριστερό της πόδι συμπεριφέρονται σαν να ελέγχονται από εξωγήινη νοημοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στα 27 της χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση ελέγχου της επιληψίας που εκδηλώθηκε όταν ήταν 10 χρονών.

''Άρχισα να συνειδητοποιώ τι μου συμβαίνει αφού έχανα συνεχώς πράγματα από την τσάντα μου που τα πετούσε από μόνο του το αριστερό μου χέρι.Πήγα στον γιατρό που διέκοψε αμήχανος την εξέταση ρωτώντας με γιατί ξεκουμπώνω το πουκάμισο μου, κάτι που έκανε από μόμο του το ''αυτονομημένο αριστερό μου χέρι''.

Η συνέχεια ήταν χειρότερη γιατί μόλις κουμπώθηκε με το δεξί χέρι, το αριστερό ''θύμωσε'' και αφού την χτύπησε στο πρόσωπο την ξαναξεκούμπωσε και τότε ο γιατρός κάλεσε εξειδικευμένους συναδέλφους του για βοήθεια.

Η Karen έκοψε το κάπνισμα διότι το αριστερό της χέρι έσβηνε τα τσιγάρα που μόλις ειχε ανάψει και αφήσει στο τασάκι.

Τώρα η κατάσταση της έχει κάπως βελτιωθεί με φαρμακευτική αγωγή αφού προηγουμένως διαγνώστηκε ότι στον εγκέφαλό της, μετά την εγχείριση, τα δύο ημισφαίρια που τον αποτελούν δεν επικοινωνούσαν αλλά ''πάλευαν'' για την επικράτηση.

Ο δημοσιογράφος του BBC, που της πήρε συνέντευξη, είπε ότι στο τέλος την αποχαιρέτησε με δύο ξεχωριστές χειραψίες.

                                                                                 

 

 

 

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!