Η μυστηριώδης έκρηξη της Tουγκούσκα

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστορίας είναι και το περιστατικό της έκρηξης της Tουγκούσκα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που γνώρισε ο πλανήτης και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί από τους επιστήμονες σαφείς εξηγήσεις για τα αίτια που την προκάλεσαν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 1908 όταν μια κολοσσιαία έκρηξη ισχύος πολλών ατομικών βομβών ισοπέδωσε μια τεράστια έκταση στην απομονωμένη και ακατοίκητη κοιλάδα του ποταμού Tουγκούσκα της Σιβηρίας. Η δόνηση από το ωστικό κύμα έγινε αισθητή σε...
απόσταση εκατοντάδων χιλιόμετρων, ενώ η λάμψη από την έκρηξη φώτισε τον ουρανό και έκανε την νύχτα μέρα, όχι μόνο στην Ρωσία αλλα και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Λονδίνο φωτίστηκαν από την αλλόκοτη λάμψη.
Τι όμως προκάλεσε αυτή την καταστροφή; Η Ρωσία εκείνη την εποχή αντιμετώπιζε ζωτικά εσωτερικά προβλήματα και έτσι η πρώτη επιστημονική αποστολή, με επικεφαλής τον μετεωρολόγο Λεονίντ Κούλικ, κατάφερε να ξεκινήσει μόλις 19 χρονια αργότερα. Ο Κούλικ αφού κατάφερε να διασχίσει με μεγάλη δυσκολία, πολλά χιλιόμετρα μιας απροσπέλαστης περιοχής όπως ήταν τα αχαρτογράφητα δάση της Σιβηρίας, ήταν και ο πρώτος που αντίκρισε το απίστευτο μέγεθος της καταστροφής. Τα δάση είχα ολοκληρωτικά ισοπεδωθεί 60 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της έκρηξης. Όλες οι αρχικές εκτιμήσεις ότι όλα προκλήθηκαν από την πτώση κάποιου μετεωρίτη διαψεύστηκαν από τη μη εύρεση του κρατήρα και κάποιον έστω μικρών υπολειμμάτων από τον διαστημικό βράχο. Οι επόμενες αποστολές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε πρόσκρουση στο έδαφος αλλα ότι το αντικείμενο εξερράγη σε ύψος 8 χιλιομέτρων με ισχή όσο χίλιες βόμβες τύπου Χιροσίμας. Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν από τους επιστήμονες τα επόμενα χρόνια ήταν πολλές και αντιφατικές όπως για μικρού μεγέθους μαύρη τρύπα που διαπέρασε το πλανήτη, για σωματίδια αντιύλης καθώς και για εξωγήινο διαστημόπλοιο που καταστράφηκε στην ατμόσφαιρα.

STRANGE ACTIVITIES


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!