Ασυνήθιστη σεισμική δόνηση στην Αιθιοπία προβληματίζει του σεισμολόγους

Αρκετά ασυνήθιστη σεισμική δόνηση -λόγω του ιστορικού της περιοχής-  σημειώθηκε σήμερα στις 14:24 ώρα Ελλάδος στην Αιθιοπία.

Το μέγεθος του σεισμού θεωρείται μέσο ήτοι στα 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ και σε απόσταση 200 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα Addis Ababa.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 9,8 χιλιομέτρων και επηρέασε τις περιοχές Hosaena, Fonka και Jajura. Η σεισμική δραστηριότητα για την περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστη ενώ παράλληλα η σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται λίγο πιο μακριά στον Κόλπο του Άντεν έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Από τις 14 Νοεμβρίου τουλάχιστον 30 σεισμοί έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Υεμένης, σεισμοί που ποικίλουν από 4,5 έως και 5,4 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Το  πιο περίεργο όμως είναι πως 20 τουλάχιστον από τους σεισμούς αυτούς έχουν συμβεί σε εστιακό βάθος ακριβώς 10 χιλιομέτρων, ενώ το ίδιο εστιακό βάθος περίπου είχε και ο σεισμός της Αιθιοπίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!