Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο!

Ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα  βρίσκεται στα σχέδια από μια κατασκευαστική εταιρία ρωσικής προέλευσης.

Πρόκειται για μία υπόγεια πόλη που θα χτιστεί κάτω από έναν τρούλο, στο Μir, ένα  ερειπωμένο ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία. Η τρύπα του ορυχείου επεκτείνεται σε βάθος 1700 μέτρων ,κατακτώντας τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης στον πλανήτη.

Το όνομα της πόλης θα προκύπτει από το χαρακτήρα λειτουργίας της: «Eco-city 2020». Αυτό γιατί δεν θα αποτελεί μια υπόγεια τσιμεντούπολη αλλά μια πράσινη πόλη με αγροκτήματα και δάση. Επιπλέον θα δεσμεύει την ενέργεια που απαιτεί η ζωή μιας πόλης από τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, πάνω από την πόλη θα απλώνεται ένας θόλος από γυαλί του οποίου η προσφορά θα είναι διττή: θα αποτελεί πηγή ανανεώσιμης ενέργειας καθώς πάνω του θα είναι προσαρμοσμένα φωτοβολταϊκά κύτταρα και  θα δίνει προστασία στην πόλη από τα  αφιλόξενα καιρικά φαινόμενα  της Σιβηρίας

Ένας σχεδιαστής από την εταιρία AB Elise δήλωσε: : "Η νέα πόλη σχεδιάζεται να χωριστεί σε 3 κύρια επίπεδα με κατακόρυφο

αγρόκτημα, δάση, κατοικίες και χώρους αναψυχής. Από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της πρότασης είναι ο γυάλινος θόλος που θα προστατεύει την πόλη και θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά κύτταρα έτσι ώστε οικολογικά, να γίνεται συγκομιδή αρκετής ηλιακής ενέργειας για τις ανάγκες της πόλης ".

Η συγκεκριμένη οικολογική πόλη-θαύμα θα μπορεί να στεγάσει περίπου 100.00 άτομα με βάση τις προσδοκίες των σχεδιαστών αλλά και να αυξήσει τον τουρισμό της ανατολικής Σιβηρίας.

 

pyles.tv

 

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!