Η ψυχή....

Πάντα με γοήτευαν οι εικόνες που έδειχναν τον εκτελεστή του Θεού να κρατά μια ζυγαριά στο χέρι με καρδιές που συμβόλιζαν την ψυχή ανθρώπων που αυτός σταλμένος μάζευε, να τις ζυγίζει και να καθορίζει την μοίρα τους, σε ποιο μονοπάτι θα διάβαιναν, κρατώντας στο άλλο χέρι το φονικό σπαθί που με μαεστρία αυτός ο άγγελος Κυρίου γνωρίζει σαν βιρτουόζος να χειρίζεται.


Τα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ήμουν στο κατηχητικό και οι μνήμες έχουν ξεθωριάσει πλέον στο μυαλό μου, έτσι δεν είμαι σίγουρος αν το όνομα του εκτελεστή ήταν Μιχαήλ, μπορεί να ταν Γαβριήλ η ακόμα και

Εωσφόρος. Εξάλλου και αυτός ο τελευταίος παιδί Του ήταν...όπως φυσικά και όλοι εμείς οι πλασμένοι κατά εικόνα και κατά την ιδία ουσία όπως λένε οι γραφές.

Θυμάμαι όμως ως τώρα να τανε  τις εικόνες που έχουν δει τα μάτια μου, που συμβόλιζαν ως καρδιές τις ψυχές των ανθρώπων, έτσι τις συμβόλιζαν και οι αρχαίοι ημών Αιγύπτιοι σε επιτάφιες τοιχογραφίες τους το 2000π.Χ. που θεωρούσαν πως η ύπαρξη της ψυχής του ανθρώπου βρίσκεται στην καρδιά του πράγμα παράξενο καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω την καρδιά μου κενή...σαν να μην υπάρχει τίποτα μέσα της. Δεν είμαι ο μόνος που νιώθει έτσι καθώς έτσι έπρεπε να ένιωθε και ο μεγάλος Λεονάρντο Ντα Βίντσι που από το 1515 εκτελούσε ανατομίες εγκέφαλων στην προσπάθεια του να βρει εκεί κάπου κλεισμένη την ψυχή, σε μια εποχή που επικρατούσε πιθανόν η λανθασμένη πεποίθηση ότι αυτή εδρεύει στο κέντρο του κεφαλιού.


Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι η ψυχή είναι μια άυλη οντότητα  (όπως πιστεύει και ο συνάδελφος φιλόσοφος Γκίλμπερτ Ράιλ), αυτό όμως προκαλεί και ένα ερώτημα του πως μια άυλη οντότητα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα υλικό σώμα.


Με βάση την λογική αν υπάρχει ψυχή σε ένα πλάσμα θα έχει και βάρος. Με αυτήν την σκέψη λοιπόν ο γιατρός Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ πριν ένα αιώνα περίπου έκανε αρκετά πειράματα. Το αποτέλεσμα είναι να υπολογίσει πως η ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια, αυτό ήταν το βάρος που έχανε ένα νεκρό σώμα.


Φυσικά και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η έλλειψη βάρους οφείλεται στην ψυχή και το κλέψιμο της από τον Αρχάγγελο τιμωρό του καλού Θεού, αυτό που με σιγουριά όμως γνωρίζω  είναι πως κάτι μας κάνει ζωντανούς,και αυτό για εμένα είναι η ψυχή. Είναι το φύσημα της αναπνοής του δημιουργού προς την λάσπη που έπλασε με τα χέρια Του...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!