Φαντάσματα στη Μεσαιωνική Πόλη

Είναι αλήθεια ότι η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ασκεί μια ιδιαίτερη επιρροή σε όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα μνημείο, μια πόλη-μουσείο, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η παλιά πόλη της Ρόδου είναι η δεύτερη μετά τη Μάλτα σε αισθητική ομορφιά αλλά - ίσως – η μοναδική μεσαιωνική πόλη που κατοικείται. Μήπως στα τεράστια τείχη της, στους δαιδαλώδεις δρόμους, στα δρομάκια και στα σοκάκια της (που αν δεν τα ξέρεις καλά χάνεσαι πολύ εύκολα) κρύβονται μυστικά; Μια γυναίκα, ηλικίας σήμερα 65 ετών, διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, όπως την είχε ζήσει η μητέρα της. «Ζούσαμε στην παλιά πόλη όπου και γεννηθήκαμε (πρόκειται για μια οικογένεια έξι ατόμων που ζούσε σε ένα σπίτι της μεσαιωνικής πόλης πριν το 1940 και έμεινε εκεί μέχρι και το 1965 περίπου.) Ήμασταν τέσσερα αδέρφια και το πατρικό της μητέρας μου ήταν παλιά σαράι. Οι χώροι του σπιτιού αυτού ήταν τεράστιοι. Υπήρχαν δωμάτια που χρησίμευαν επί Τουρκοκρατίας για φιλοξενία γυναικών (χαρέμια), χαμάμ και πολλά μεγάλα δωμάτια για διάφορες χρήσεις. Οι τότε ιδιοκτήτες ήταν αγάδες. Με την πάροδο των χρόνων, το πήραν οι Έλληνες. Αν και οι γονείς μου το αγαπούσαν αυτό το σπίτι, η μητέρα μου είχε ένα πρόβλημα. Κάθε μέρα, κατά το απόγευμα που έβγαινε στην αυλή έβλεπε έναν Τούρκο αγά να κάθεται κάτω από μία μουσμουλιά και να κοιτάζει το ναργιλέ του. Τότε τον έβλεπαν κι άλλοι. Κάθε μέρα, μια συγκεκριμένη ώρα, τον έβλεπε ολοζώντανο μπροστά της, με την πλούσια φορεσιά του και το ναργιλέ του. Δεν της συνέβη κάτι κακό, δεν προσπάθησε να της μιλήσει ή κάτι ανάλογο. Απλά τον έβλεπε να κάθεται και να την κοιτάει. Εντούτοις αποφάσισε να μετακομίσει σε άλλο σπίτι γιατί φοβόταν. Αυτήν την ιστορία μας την διηγούνταν από μικρά και την θυμάμαι σαν να την άκουσα χθες. Μέχρι σήμερα όλοι μας πιστεύουμε ότι έβλεπε το φάντασμα ενός παλιού ιδιοκτήτη του σπιτιού που για κάποιους λόγους δεν ήθελε να το εγκαταλείψει…» Έως τις μέρες μας το συγκεκριμένο σπίτι παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο για άγνωστους λόγους, ενώ δεν υπάρχουν νεώτεροι ιδιοκτήτες. Για όσους ενδιαφέρονται βρίσκεται παραλλήλως της οδού Σωκράτους.

Πηγή: Περιοδικό mystery,


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!