«Η μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση, το πρώτο μήνυμα που πρέπει να στείλει η νέα κυβέρνηση».

Δήλωση Μάνου Κόνσολα: Πριν από ένα χρόνο, στα πλαίσια αυτής της απόλυτα λανθασμένης συνταγής, που μας οδήγησε στην πιο βαθιά ύφεση, ελήφθη η απόφαση για την μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης στον υψηλό συντελεστή Φ.Π.Α.


Η κίνηση αυτή είχε τρεις παράπλευρες απώλειες:

Την μείωση των δημόσιων εσόδων από την αύξηση του Φ.Π.Α, αφού οι φόροι ''σκοτώνουν'' τους φόρους.

Τον Τουρισμό μας αφού οι επιχειρήσεις εστίασης είναι στενά συνδεδεμένες μαζί του. Υψηλός Φ.Π.Α σημαίνει ακριβότερες τιμές.

Τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης. Αρκεί να δει κανείς τα λουκέτα σε αυτές τις επιχειρήσεις αλλά και την οικονομική ασφυξία των επαγγελματιών που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 15.000 επιχειρήσεις εστίασης έκλεισαν από τις αρχές του 2012 ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο τζίρος για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ήταν μειωμένος κατά 25 τοις εκατό.

Η νέα κυβέρνηση μπορεί να δώσει ένα πρώτο θετικό και ενθαρρυντικό μήνυμα στην αγορά και στην οικονομία.

Να μειώσει το Φ.Π.Α στην εστίαση, δίνοντας οξυγόνο σε 120.000 περίπου επιχειρήσεις που απασχολούν 400.000 εργαζόμενους, μόνιμους και εποχιακούς.

Να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε μία δύσκολη συγκυρία που έγινε ακόμα δυσκολότερη από τις συνθήκες πολιτικής αστάθειας που επικρατούσαν στη χώρα ενώ η τουριστική περίοδος είχε ήδη αρχίσει.

Η αγορά και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο.

Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ότι κάτι επιτέλους αλλάζει.
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!