ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Κυκλάδων, κος Χαράλαμπος Κόκκινος, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 συμμετείχε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη και τοποθετήθηκε για το θέμα της αλιείας που αποτελεί τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.


Ζήτησε την αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν το θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την κάλυψη των αλιέων και την προστασία των θαλασσών.

Η νέα ΚΑΠ να είναι ξεκάθαρη και για αυτούς που έχουν κύριο επάγγελμα την αλιεία αλλά και για τους χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς.

Είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στον ευαίσθητο αυτό επαγγελματικό τομέα και ιδιαίτερα στους νέους επαγγελματίες ώστε να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Περίμενα περισσότερες πρωτοβουλίες και ενημέρωση από την ελληνίδα επίτροπο Αλιείας στην Ευρώπη κα Δαμανάκη και για αυτό το λόγο προτείνω:

- Να γίνει ειδική συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των αλιέων της περιοχής και να κληθεί και η κα Δαμανάκη προκειμένου να μας ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.

- Να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων και λιμενικών έργων και να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης με τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής. Η συζήτηση για την αλιεία από το περιφερειακό συμβούλιο έπρεπε ήδη να έχει γίνει αλλά έστω και καθυστερημένα οφείλουμε να προωθήσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις την αλιεία . Το Νότιο Αιγαίο πρέπει να έχει επάρκεια αλιευμάτων και το επάγγελμα των αλιέων να δει καλύτερες μέρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!