ΑΡΘΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Την ώρα που οι τουριστικοί παράγοντες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας βιώνουν την αγωνία για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με την οικονομία μας.


Πυροδοτώντας το πολιτικό σκηνικό συνεχώς με ψεύτικες υποσχέσεις ξεχνούν ότι ήταν οι υπαίτιοι της κατάρρευσης του Τουρισμού όταν έκλειναν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και όταν συμμετείχαν στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, συμβάλλοντας στην καταστροφή της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και στην καταστροφή δεκάδων ανθρώπων που είδαν επανειλημμένα να χάνονται οι περιουσίες τους, τα καταστήματά τους και να απειλείται η ασφάλειά τους μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που χρησιμοποιώντας τη 'μνήμη του χρυσόψαρου' προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων παριστάνοντας τους εργατοπατέρες, την στιγμή που 'εκτελούσαν' το μέλλον του Τουριστικού μας προϊόντος.

Να μας πουν τώρα που βλέπουν τον Τουρισμό να βουλιάζει, ποιες είναι οι θέσεις τους; Μήπως θα μας προτείνουν να φέρνουν τουρίστες με... σινούκ ή με ποταμόπλοια για να αντιμετωπίσουν την συνεχή πτώση στις κρατήσεις;

Μήπως έχουν υποσχεθεί στους άνεργους ξενοδοχοϋπάλληλους ότι θα τους μοιράσουν μισθούς και επιδόματα όπως υποσχέθηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις συντάξεις, την ανεργία και τους μετανάστες;

Είναι ψευδές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις έχουν υπονομεύσει τον Τουρισμό καθώς και τις ελάχιστες επενδύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν ξένους επενδυτές, χρήματα και χιλιάδες θέσεις εργασίας;

Τα προβλήματα του Τουρισμού είναι γνωστά. Και οι άνθρωποι του Τουρισμού τα γνωρίζουν. Τόσα χρόνια παλεύουν για λύσεις.

Δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε από την Ρόδο (τη ναυαρχίδα του Τουρισμού μας) όχι μόνο για την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού αλλά εξήγγειλε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την εποπτεία του, γνωρίζοντας καλά ότι αυτός είναι ο οικονομικός πνεύμονας για την χώρα μας.

Μήπως οι 'προοδευτικοί της αριστεράς' όπως αρέσκονται να ονομάζονται ξέχασαν την λέξη Τουρισμός, αφού δεν ακούσαμε μέχρι σήμερα καμία απολύτως εξαγγελία γι' αυτό; Στο κύριο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχει αναφορά σχετικά με την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον με γήπεδα γκολφ και ξενοδοχεία (!)

Δηλαδή, τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά της οποιασδήποτε επένδυσης γκολφ και ξενοδοχειακών μονάδων... φεύ!

Διαβάσαμε την 'αγωνιώδη' προσπάθεια να μας μεταπείσουν για την επαναδιάταξη με αυστηρή νομοθεσία της παραθεριστικής και τουριστικής κατοικίας –χωρίς περαιτέρω σοβαρές προτάσεις.

Οι επενδύσεις δηλαδή στον Τουρισμό, είναι άχρηστες. Ο εναλλακτικός τουρισμός, δεν υπάρχει πουθενά και τα προβλήματα με τη χορήγηση βίζας ή άλλα ζητήματα του κλάδου, έχουν πάει... περίπατο.

Αυτοί θέλουν λοιπόν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μας και να μας οδηγήσουν σε έξοδο από το μνημόνιο, σε έξοδο από την κρίση, υποσχόμενοι καλύτερες μέρες μέσα σε καθεστώς κάποιου εθνικού υποτιμημένου νομίσματος, μακριά από την Ευρώπη, μακριά από τους συμμάχους, χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη –αφού δεν τους έχουμε ανάγκη όπως λένε.

Για την 'ταμπακιέρα' όμως, δεν λένε τίποτα. Μόνο αρκούνται στις λογικές των εποχών που ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας του 4,5% και είχε όλα τα περιθώρια για φωνασκίες.

Αυτό όμως, δεν φτάνει για να μετατρέψει ένα τέτοιο κόμμα, σε κόμμα εξουσίας που διεκδικεί αυτοδυναμία και ρόλο κυβερνητικό.

Χρειάζεται σοβαρότητα, πρόγραμμα με ουσιαστικές προτάσεις βασισμένες στα προβλήματα της χώρας και σε πραγματικά στοιχεία.

Η ανάπτυξη του τουρισμού, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, σημαίνει εκτός από εισόδημα και τζίρο, και θέσεις εργασίας, και ελπίδες επιβίωσης για πολλές, αμιγώς τουριστικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζονται στον τουρισμό.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί εντελώς το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν, είναι αναγκαίο και επιτακτικό, στις 18 Ιουνίου η χώρα να έχει σταθερή κυβέρνηση. Να μπει ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα και ακυβερνησία που κάνει το προϊόν μας λιγότερο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό. Ο τουρισμός και η οικονομία συνολικά δεν αντέχουν άλλα πλήγματα.

Ας το καταλάβουν αυτό όλοι όσοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν μόνο τον εαυτό τους.

Στις 17 Ιουνίου δεν θα κερδίσουμε μόνο τις εκλογές.

Αλλάζουμε σελίδα για τον τόπο!

Και γράφουμε Ιστορία Ενότητας και Πατριωτισμού.

Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί.

Όχι από τα κομματικά γραφεία. Στους δρόμους και στα πεζοδρόμια...

Η 6η Μαΐου ήταν η τελευταία εκλογική μάχη της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Η 17η Ιουνίου θα είναι η πρώτη εκλογική μάχη της νέας μεταπολίτευσης.

Είναι η ώρα για όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κομματικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος, να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη, για να διασωθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Για να αποφευχθεί η Καταστροφή. Για να τελειώσουμε οριστικά με τις εμμονές, τα ιδεολογήματα και τις αγκυλώσεις που μας έφεραν ως εδώ.

Για να ανοίξει ο δρόμος της Ανάπτυξης.

Για να ενώσουμε τους Έλληνες κόντρα σε αυτούς που τους διχάζουν.

Για να πιστέψει και πάλι ο Έλληνας στον εαυτό του και στον τόπο του.

Στις 17 Ιουνίου δεν υπάρχουν πια διλήμματα, ούτε αδιέξοδα μπροστά στην κάλπη. Όλοι μαζί προχωράμε σε αυτό τον αγώνα της Πατρίδας μας για να νικήσουμε.

 
Ιωάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!