Εθνικό καθήκον η σωτηρία της χώρας

Του Παντελή Μαραβέλια Αυτές τις ημέρες η χώρα διέρχεται ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Επί δύο μήνες η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, καθώς οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου ασχολούνταν με τις εκλογές, ενώ η τωρινή υπηρεσιακή δεν μπορεί να λάβει καμία πρωτοβουλία πέραν του να διεξαγάγει τις εκλογές.

 

Κι όμως η ζωή μίας χώρας δεν σταματά σε μία εκλογική διαδικασία. Αυτό βέβαια ισχύει για τους υπολοίπους Ευρωπαίους. Διότι εμείς είμαστε μία διαφορετική περίπτωση. Τα πάντα κινούνται γύρω από την εκάστοτε εξουσία με τραγική συνέπεια στο διάστημα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τα έσοδα του δημοσίου να έχουν κατρακυλήσει και τα αποθέματα να έχουν εξανεμιστεί.

Έτσι η εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου αποτελεί επιλογή όχι για το ποιο κόμμα επιθυμούμε να μας κυβερνήσει το επόμενο διάστημα, αλλά για το πώς η χώρα θα καταφέρει να διασωθεί, να παραμείνει στο ευρώ και να ξεφύγει από τον γκρεμό.

Δεν μας αρέσει να κινδυνολογούμε, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί και η χρεοκοπία δεν είναι δυστυχώς μία αφηρημένη έννοια, ούτε σχήμα λόγου. Αντίθετα είναι στην αυλόπορτα μας και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να ξεφύγουμε από αυτή την δραματική κατάσταση.

Ώρα μάχης

Σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε δεν χωράει ούτε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε ιδεολογικές εξάρσεις. Είναι ώρα μάχης. Όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για όλους τους πολίτες. Είναι ώρα που πρέπει να αποφασίσουμε το τι θέλουμε να κάνουμε. Να αποφασίσουμε πως ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι ο μοναδικός που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από του τούνελ της κρίσης.

Σε αυτή την εκλογική μάχη κρίνονται πολλά περισσότερα. Δεν είναι μάχη για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, αλλά κρίνεται το μέλλον του τόπου, το αύριο των επόμενων γενιών.

Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ευρωπαϊκή δύναμη όπως είναι η Ν.Δ., η οποία εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και την πραγματική επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για τους όρους του επαχθούς Μνημονίου που μας φόρτωσε τοα ΠΑΣΟΚ. Και από την άλλη υπάρχει το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχει κανένα προσανατολισμό και λειτουργεί με τη νοοτροπία χαρτοπαίκτη. Κόντρα σε όλους και ότι βγει. Κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη χώρα. Κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην επιστροφή στην δραχμή με τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος να είναι τραγικές για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. έχουν καλέσει σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης της χώρας όλους τους πολίτες. Έχουν σημάνει εθνικό προσκλητήριο. Και το προσκλητήριο για τη μάχη δεν είναι μόνο προς τους πολίτες που ιδεολογικά ανήκουν στην μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, αλλά σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής προέλευσης.

Δεν μιλάμε πλέον για μάχη αριστεράς-δεξιάς. Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι η Ελλάδα και η επιβίωση της. Ουδείς πολίτης έχει το δικαίωμα να αμελήσει το εθνικό του καθήκον.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Τα όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα τις τελευταίες ημέρες αποτελούν απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι εάν επιτρέψουν την ελεύθερη διακίνηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα θα λυθεί το πρόβλημα. Οι ακραίες φωνές ένθεν κακείθεν είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε ώρα κρίσης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!