Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου ο Δ. Κρεμαστινός

  Καλεσμένος του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν σήμερα το πρωί, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.
Κατ' αρχάς σε ερώτηση της δημοσιογράφου πώς σχολιάζει τη συνάντηση Βενιζέλου-Ολάντ στο Παρίσι, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι ανέκαθεν υπήρχε συγγένεια και συνεργασία μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη. Και όπως ο Μιτεράν στήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι και ο Ολάντ στηρίζει σήμερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι φυσικό, πρόσθεσε, αφού τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αποτελούν και σήμερα τη μόνη ελπίδα στην Ευρώπη, κόντρα στη μονόπλευρη λιτότητα αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις και όραμα για την ανάπτυξη των χωρών και την ευημερία των λαών. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.

Σε ερώτηση πώς κρίνει τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας που παρατηρούνται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς και τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην χορηγούν τα φαρμακεία φάρμακα στους ασφαλισμένους, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι οι ελλείψεις οφείλονται στο ότι η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία (selective default), ότι δηλαδή δεν υπάρχουν χρήματα και μετά βίας καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Γι' αυτό και όλα τα κόμματα πρέπει να σοβαρευθούν και να συγκροτήσουν μία οικουμενική κυβέρνηση.

«Η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ουσιαστικής χρεοκοπίας» υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός. «Μας το λένε όλες οι εφημερίδες του κόσμου, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Εμείς εδώ δυστυχώς περί άλλα τυρβάζουμε. Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που αναμένεται μεγαλύτερη ύφεση, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος, με την οικονομική στήριξη της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των ανέργων και των υποσιτιζόμενων. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όταν τα άλλα κόμματα διαγκωνίζονται και κονταροχτυπιούνται μήπως και κερδίσουν καμιά έδρα στο Κοινοβούλιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Ολάντ να υποστηρίξει τη θέση μας αυτή, ενώ ήδη ο επικεφαλής του Εurogroup κ. Γιούνκερ, δήλωσε ότι βλέπει θετικά το πρόβλημα της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό, θα αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματά μας χωρίς να έχουμε κοινωνικές αναταράξεις. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι' αυτό και ο Ολάντ επισήμως επικοινωνεί μόνο με τον αρχηγό του, τον κ. Βενιζέλο. Δυστυχώς τα συντηρητικά κόμματα και ειδικότερα η κ. Μέρκελ έχουν επιβάλλει δια της βίας την πολιτική των μνημονίων. Έτσι, τα δικά μας συντηρητικά κόμματα δηλώνουν αντιμνημονιακά για λόγους ψηφοθηρικούς, χωρίς όμως κανένα αντίκρισμα, αφού οι εκπρόσωποί τους στην Ευρώπη πρεσβεύουν τα ακριβώς αντίθετα.

Όπως είχα τονίσει και στη Βουλή ο μόνος πραγματικά αντιμνημονιακός δρόμος είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος μέσω των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, με μοναδικό εκπρόσωπο στην Ευρώπη τον Πρόεδρο της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ, δεδομένου ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις είναι συντηρητικές και μας πιέζουν για την αυστηρή εφαρμογή του μνημονίου.» κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευθεί αυτή την ευρωπαϊκή συγκυρία, αρκεί να το αντιληφθεί ο ελληνικός λαός και να το στείλει ξανά δυνατό πρώτο κόμμα στη Βουλή.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!