Επιστολή Δ. Κρεμαστινού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, Με την ιδιότητα του εκλεγμένου βουλευτή σε αυτή τη Βουλή, απευθύνομαι προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το πρόσωπο που εκφράζει το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία ουσιαστικά άρχισε μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, ο Ελληνικός λαός την 6η Μαΐου εξέδωσε την ετυμηγορία του.

Κανένα κόμμα δεν έλαβε άνω του 20% του εκλογικού σώματος, γεγονός πρωτοφανές για τη σύγχρονη ιστορία μας. Δεν ενέκρινε κανένα πρόγραμμα κανενός κόμματος να εφαρμοσθεί αυτοτελώς. Αντίθετα, έδωσε το μήνυμα ότι τα κόμματα θα πρέπει να συνεργασθούν για να βγάλουν τη χώρα από αυτή τη μεγάλη οικονομική και ηθική κρίση. Εμμέσως έδωσε μάλιστα και το μήνυμα ότι θέλει να πιεσθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να τροποποιήσει - εάν δεν είναι δυνατόν να εξαλείψει - τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Κατά τη γνώμη μου, κανένα κόμμα δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να αγνοήσει την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και εμμέσως να τον εκβιάσει να αλλάξει την άποψή του, η οποία διατυπώθηκε ύστερα τουλάχιστον από έξι μήνες προβληματισμού του ίδιου του λαού.

Προσωπικά είχα υποστηρίξει στον προϋπολογισμό του 2010 - δηλαδή έξι περίπου μήνες μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου - ότι καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση, με τον λαό της διαμαρτυρόμενο στους δρόμους, με καθημερινές καταλήψεις δημοσίων χώρων απεργίες, στάσεις εργασίας και γενικά διάλυση της κοινωνίας. Πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο θα επαναληφθεί και ύστερα από νέες εκλογές αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Τότε, προς τι οι εκλογές; Για να αλλοιωθεί η σύνθεση των κομμάτων στη Βουλή, εκβιάζοντας τον Ελληνικό λαό να αλλάξει άποψη; Ποιος εξασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα των νέων εκλογών δεν θα είναι το ίδιο; Όμως τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Πάλιν εκλογές; Και μέχρι πότε εκλογές; Τι θα συμβεί με τα οικονομικά της χώρας, μιας χώρας που βρίσκεται σε εκλογική παραλυσία της Δημόσιας Διοίκησης επί μήνες;

Ακούγονται απόψεις από ορισμένους συνταγματολόγους ότι δεν πρέπει να συνέλθει η Βουλή και η χώρα να οδηγηθεί κατευθείαν σε εκλογές εφόσον δεν συμφωνούν οι αρχηγοί των κομμάτων. Όμως το Σύνταγμα σαφώς επιτάσσει ότι οι βουλευτές είναι εκείνοι που κατά συνείδηση αποφασίζουν. Αυτοί είναι ευθέως οι εκπρόσωποι του Έθνους. Πώς λοιπόν θα επιστραφεί η λαϊκή ετυμηγορία κατά πρόσωπο στον Ελληνικό λαό χωρίς να συνέλθουν οι εκπρόσωποί του;

Στη χειρότερη περίπτωση, η Βουλή θα πρέπει να συνέλθει για να συζητήσει θέματα στα οποία συμφωνούν όλοι. Με ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και για θέματα όπως ο εκλογικός νόμος. Είναι αντισυνταγματικό το πρώτο κόμμα, έστω και με 1% διαφορά από το δεύτερο, να πριμοδοτείται με 50 βουλευτές χωρίς αυτό να του διασφαλίζει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μου μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Εσείς κύριε Πρόεδρε, με τη μεγάλη σας πείρα και τη σοφία, είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσετε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Ελληνικό λαό και θα καταστήσετε υπεύθυνους τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την αγωνία του κόσμου, παραμερίζοντας κομματικές σκοπιμότητες. Είναι μεγάλη Ιστορική στιγμή για σας, κύριε Πρόεδρε.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση,

Εκλεγμένος βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!