Δελτίο Τύπου και Συνέντευξη του Δ. Κρεμαστινού

Συνάντηση με τον Διοικητή κ. Βασίλη Παπανικόλα και την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου Ρόδου είχε σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αφού άκουσε με προσοχή ό,τι είχαν να του πουν Διοικητής και γιατροί για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ο κ. Κρεμαστινός είπε μεταξύ άλλων: «Χθες στην ομιλία του εδώ στη Ρόδο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αξιολογώντας τις υπηρεσίες υγείας στα Δωδεκάνησα είπε για το Νοσοκομείο, όσα κι εγώ σας λέω τόσον καιρό τώρα.  Ότι δηλαδή τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το Νοσοκομείο Ρόδου στην ουσία είναι τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Δηλαδή υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και αδυναμία καταβολής των οφειλομένων στους προμηθευτές τους.  Όμως, δεν  πρέπει να λησμονούμε ότι την τελευταία 2ετία αλλάξαμε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και δημιουργήσαμε δύο νέα Τμήματα.  Το ένα αφορά τις καρδιοπάθειες και το άλλο τους καρκίνους. Έτσι, για πρώτη φορά οι Δωδεκανήσιοι αντί να διακομίζονται με τα ελικόπτερα στην Αθήνα καθημερινά και να χάνονται ζωές, θα νοσηλεύονται μέσα στο σπίτι τους, έχοντας τις ίδιες δυνατότητες που έχουν και οι πολίτες του Κέντρου.  Το Αιμοδυναμικό δηλαδή Τμήμα και το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που αυτή τη στιγμή παραδίνονται, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα υγείας στη Δωδεκάνησο, για τις δύο βασικές παθήσεις που σκοτώνουν σήμερα τον άνθρωπο: Καρδιακά νοσήματα και καρκίνους.»

Στη συνέχεια, ο κ Κρεμαστινός,  επισκέφθηκε την Ιαλυσό, την Κρεμαστή και το Παραδείσι, όπου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και συνομίλησε με τους κατοίκους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

ΣΤHNEΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»,  Φύλλο Παρασκευής 4 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, φιλοξενεί σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στη δημοσιογράφο κ. Βούλα Κεχαγιά,  έχει ως εξής:

1.      Οι "αλήθειες" που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι λέει προεκλογικά πείθουν τους πολίτες;

Το αν πείθουν ή όχι τους πολίτες, θα φανεί το βράδυ της 6ης Μαΐου. Το ΠΑΣΟΚ όμως έχει υποχρέωση, ως ο κυριότερος εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης, να μιλήσει ξεκάθαρα και αληθινά για το πού πραγματικά βρίσκεται σήμερα η χώρα και με ποιο τρόπο μπορεί να εξέλθει το ταχύτερο δυνατόν από αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση.

2.      Για ποιο λόγο ένας ψηφοφόρος να προτιμήσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές;

Ο ψηφοφόρος θα μπορούσε να προτιμήσει τα μικρά κόμματα, τα οποία θεωρούνται λιγότερο υπεύθυνα για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, εάν δήλωναν ότι είναι πρόθυμα να συνεργασθούν με ενιαίο πρόγραμμα, προκειμένου να κυβερνήσουν. Όμως από τις δηλώσεις τους κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, χωρίς τη συμμετοχή κόμματος ή κομμάτων της Aριστεράς δεν θα είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα. Τα κόμματα της Αριστεράς θα προσδώσουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στη συγκυβέρνηση, αναλαμβάνοντας τομείς όπως η φορολογική πολιτική, η εισπρακτική πολιτική και η δικαιοσύνη. Δηλαδή τομείς στους οποίους μέχρι σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα δεν καταγράφουν ιδιαίτερες επιτυχίες. Χωρίς συναίνεση στη βάση, καμιά πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, έστω και αν τα δύο μεγάλα κόμματα διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Εάν όμως επ' ουδενί δεν επιθυμούν τα κόμματα της Αριστεράς να συμμετάσχουν, τότε τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει να κυβερνήσουν με εναλλακτική πρωθυπουργία των δύο αρχηγών.  Η χώρα σε αυτή την περίοδο χρειάζεται Πρωθυπουργό που να μπορεί να λάβει μεγάλες αποφάσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη στάση του το τελευταίο 6μηνο και την επιτυχία του στο PSI, απέδειξε ότι είναι απαραίτητος, όχι μόνο για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνασπισμού αλλά στην ηγεσία ενός συνασπισμού κομμάτων.

3.      Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πλεονέκτημα του κόμματός σας έναντι της Ν.Δ. ή των κομμάτων της Αριστεράς;

Η εκτεταμένη απάντησή μου στο προηγούμενο ερώτημα δίνει την απάντηση στο ερώτημά σας.

4.      Συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. άνευ όρων;

Οι όροι πρέπει να είναι σαφείς. Προγραμματική σύγκλιση και εναλλακτική πρωθυπουργία των αρχηγών, προκειμένου οι κοινοβουλευτικές ομάδες να παραμείνουν πειθαρχημένες και αποτελεσματικές.

5.      Πώς "βλέπετε" την επόμενη μέρα των εκλογών;

Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια της τελευταίας μέρας των δημοσκοπήσεων, τότε η επόμενη μέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Εάν οι εκλογές δώσουν δυνατότητα συγκυβέρνησης στα δύο μεγάλα κόμματα, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί ευρύτερη κοινωνική στήριξη στη βάση και την κορυφή, η οποία θα διασφαλισθεί με τη συμμετοχή αριστερών κομμάτων.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!