Ιδεολογική τοποθέτηση από Λίτσα Φτακλάκη.

  Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, η Παρασκευή Ελευθερία ΦΤΑΚΛΑΚΗ, υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση, που αποτελεί επί της ουσίας μια ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση.
«Η συμμετοχή μου ως υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τιμητικών στο πρόσωπο μου προτάσεις από ανθρώπους που με γνωρίζουν και εκτιμούν την έως σήμερα πορεία και προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί για μένα τιμή.

Τιμώντας όλους όσους με επέλεξαν αλλά και όσους θα με εμπιστευθούν στις 6 Μαΐου με τη ψήφο τους, με όση ειλικρίνεια κρύβω μέσα μου, δηλώνω πιστή στις ιδέες της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ και καθαρή Αγωνίστρια για την δικαίωση όλων των μελών του κινήματος και της λαϊκής βούλησης. Καμιά προσωπική πρακτική δεν αλλοίωσε την πίστη μου στα ιδεώδη εκείνα, που με οδήγησαν στα πρώτα μου βήματα κατά την ένταξη μου στο κίνημα.

Ήταν δίκαιοι οι αγώνες μας για κοινωνική απελευθέρωση, λαϊκή κυριαρχία, δικαίωση των απλών πολιτών, της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλα είχαν ως τελικό στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Σέβομαι τις κατακτήσεις του κινήματος, αλλά αντιστέκομαι σε όλες εκείνες τις παλινδρομήσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών του παρελθόντος, που μας υποχρέωσαν να χαμηλώσουμε τις σημαίες του κινήματος.

Θυμώνω με τις πρακτικές όσων αντί να θωρακίσουν και να επεκτείνουν το κοινωνικό υπόβαθρο της πατρίδας, δυστυχώς υπηρέτησαν την ακόρεστη φιλοδοξία τους και την προσωπική τους ιδιοτέλεια, γκρεμίζοντας με τη συμπεριφορά και το παράδειγμα τους τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού. Οργίζομαι όταν καταμετρώ τις χαμένες ευκαιρίες της πατρίδας μου να γίνει μια Αυτοδύναμη, Εξωστρεφής χώρα, με βαρύνουσα θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Φοβάμαι γιατί το όνειρο μιας ανθρωποκεντρικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που χτίστηκε από το διεθνές σοσιαλιστικό κίνημα, ηττήθηκε από τον υπερφίαλο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό που διαμόρφωσε τη σημερινή εικόνα της Ευρώπης.

Αυτά είναι τα αισθήματα που με πεισμώνουν. Είναι ο λόγος που αντί του μουδιάσματος και της παραίτησης προτιμώ την εντατικοποίηση και την ενεργοποίηση. Είναι τώρα ξεκάθαρη η ανάγκη του ίδιου υπέρτατου στόχου μιας ανθρώπινης Ευρώπης, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης. Είναι τώρα που πρέπει να παλέψουμε για τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Για να επιτευχθεί ο υπέρτατος στόχος απαιτείται «Συναίνεση». Αυτή είναι η έννοια στην οποία εδράζεται η ίδια η Δημοκρατία. Χωρίς αυτήν, κάθε πολιτική πρακτική, οδηγεί σε αδιέξοδα. Γνωρίζω πως η κοινωνία βοά και ορισμένοι κοιτούν σε άλλη κατεύθυνση, γιατί πιστεύουν ότι δεν είχαν συμμετοχή στο εθνικό πρόβλημα που βιώνουμε σήμερα, οπότε δεν τους αφορά. Όμως αφορά Όλους μας. Αφορά τα παιδιά μας. Γι' αυτό ακριβώς θέλω να αγωνιστώ. Επιδίωξη μου δεν είναι να αναρριχηθώ σε αξιώματα, με ωφελιμιστική φιλοδοξία. Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.Στόχος μου είναι να βοηθήσω η σημερινή διάχυτη επιθυμία τυφλής άρνησης και καταστροφής, να γίνει συνειδητή συλλογική προσπάθεια αποκατάστασης.

Βρίσκομαι κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών μου. Αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Ζω μέσα στην καρδιά των προβλημάτων. Είμαι κοντά στους νέους, συζητώ μαζί τους, γνωρίζω τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Αισθάνομαι ότι οι νέοι τους πολιτικούς, τους έχουν γυρίσει την πλάτη και στη συνείδηση τους είναι καταδικασμένοι.

Έχω αντιληφθεί το επαγγελματικό άγχος και την επιχειρηματική ανασφάλεια, την εργασιακή αβεβαιότητα, την αργόμισθη απασχόληση, την αδιέξοδη ανεργία. Η διαδρομή μου στα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρίες, που θα αξιοποιήσω στο μέλλον για την ενίσχυση της Απασχόλησης με στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές.

Βαθιά μέσα μου υπάρχει η καθαρή επιθυμία να υπηρετήσω με ανιδιοτέλεια τους συμπολίτες μου. Είμαι σίγουρη ότι διαθέτω τα ψυχικά εφόδια, για να εκφράσω τις ελπίδες τους. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους, όχι με ψεύτικες ψηφοθηρικές υποσχέσεις, αλλά με αξιοποίηση όσων εθνικών δυνατοτήτων έχουν απομείνει και με επαγρύπνηση στις νέες ευρωπαϊκές προοπτικές.

Υπόσχομαι να διατηρήσω τον αγνό ιδεαλισμό μου και την καθαρότητα της συνείδησης μου.

Με εκτίμηση,

ΦΤΑΚΛΑΚΗ Παρασκευή - Ελευθερία

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!