Ανοικτή επιστολή Θάνου Ζέλκα.

  Αγαπητοί φίλοι, Δωδεκανήσιοι και Δωδεκανήσιες, η Ελλάδα είναι η χώρα που δίδαξε σε όλο τον κόσμο την αξία της συμμετοχής και του "ευ αγωνίζεσθαι". Είναι η χώρα που θεμελίωσε βασικές αρχές και αξίες του πολιτισμού, των επιστημών και της Δημοκρατίας.
Είναι όμως και η χώρα που κλήθηκε αρκετές φορές μέσα στη μακρόχρονη ιστορία της να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της. Εκεί που άλλοι έβλεπαν το αδύνατο, οι Έλληνες έβλεπαν το εφικτό. Εκεί που άλλοι συναντούσαν αδιέξοδα, οι Έλληνες έβλεπαν ένα νέο μονοπάτι. Πάντοτε στο ραντεβού μας με την ιστορία ως έθνος υπήρξαμε συνεπείς. Και σ' αυτές τις εκλογές το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε. Να διαλέξουμε ανάμεσα στις λογικές του χθες και τις λογικές του αύριο.

Τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μας λοιδόρησαν, μας απαξίωσαν, μας κατηγόρησαν ως αιτία του κακού που ξέσπασε στην Ευρώπη. Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο να συμμορφωθούμε με τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που βάζει τα κέρδη πιο πάνω από τους λαούς και την εθνική αξιοπρέπεια.

Σε αντίθεση με όσους επιμένουν να πιστεύουν ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ο σωστός, εμείς ορθώνουμε το ανάστημα και αρνούμαστε να είμαστε τα πειραματόζωα των τραπεζών. Είδαμε τα όνειρά μας να καταρρέουν, τις ζωές μας να καταστρέφονται, τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν, τους νέους μας να μεταναστεύουν, την ανεργία και τις απολύσεις να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, τους γέροντες να φτάνουν στα όρια της απόγνωσης από τις μειώσεις των συντάξεων. Είδαμε ανθρώπους να γίνονται αυτόχειρες για να μην γίνουν βάρος των παιδιών τους και συσσίτια να ξαναστήνονται λες και επρόκειτο για χώρα που εξήλθε από πόλεμο.

Κι όμως ακόμα κι αυτή την ώρα κάποιοι επιμένουν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Ο δρόμος της εξαθλίωσης, της ύφεσης και της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα. Με ψευτοδιλήμματα, με απειλές, με όλα τα όπλα της παραπληροφόρησης και των υπογείων συμφωνιών προσπαθούν και πάλι να μας ξεγελάσουν και να μας σύρουν στη "σωτηρία". Ποιά σωτηρία όμως περνά μέσα από την άβυσσο; Ποιά ανάπτυξη περνά μέσα από την απόλυτη καταστροφή; Ποιά περηφάνια αναδεικνύεται με την υποδούλωση;

Οι καταστάσεις που διανύουμε δεν είναι εύκολες. Κανένας δεν υποστήριξε ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αν είναι όμως να κάνουμε θυσίες ας τις κάνουμε για μας και όχι για τους τοκογλύφους. Αν ματώσουμε ας ματώσουμε για τα παιδιά μας και όχι για τα συμφέροντα άλλων.

Σ' αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Είναι μια μάχη για τους Έλληνες. Είναι μια μάχη για ιδέες και ιδανικά. Είναι μια μάχη για την περηφάνια που τσάκισαν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Σ' αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλο μονοπάτι απαντάμε ότι εμείς οι Έλληνες τα μονοπάτια τα χαράζουμε μόνοι μας. Δεν μας τα υποδεικνύουν και δεν μας τα επιβάλλουν.

Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας σ' αυτές τις εκλογές για να μπορέσω να μεταφέρω τη φωνή σας δυνατή και αναλλοίωτη εκεί που πρέπει να ακουστεί. Για να διεκδικήσω με σθένος το καλύτερο για τα νησιά μας και τη χώρα μας. Για να γνωρίζετε ότι στα δύσκολα υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να σας καταλάβει και να αγωνιστεί μαζί σας. Γιατί είμαι ένας από εσάς και είμαστε πολλοί!

Με εκτίμηση,

Θάνος Ζέλκας

Υποψήφιος Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!