Δημοτικός «ΕΝΦΙΑ» στους κατοίκους της Ψερίμου

Μία άσχημη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Ψερίμου, στους οποίους έχει διατεθεί κάποιο τμήμα του Ελαιώνα του νησιού, για να φροντίζουν τα δένδρα και να μαζεύουν τις ελιές.
Εκτός από τα διάφορα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ και τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν από το Κεντρικό κράτος οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού, τους ήλθε και ένας αναπάντεχος «Δημοτικός ΕΝΦΙΑ»!!
Με σημειώματα που τους έστειλε η νέα Δημοτική Αρχή Καλύμνου, τους καλεί να περάσουν από το Δήμο προκειμένου να διακανονίσουν τις οφειλές τους, από τα ενοίκια των τελευταίων 5 χρόνων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανακατανομής του Ελαιώνα.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Ελαιώνας του νησιού που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δήμο Καλυμνίων ,με απόφαση του ΔΣ έχει διανεμηθεί σε οικογένειες που διαμένουν στο νησί .
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Δημοτικές Αρχές, θεωρώντας ότι οι ελάχιστοι κάτοικοι του νησιού στους οποίους έχει διατεθεί κάποια έκταση στον Ελαιώνα, επιτελούν και εθνικό έργο, δεν προέβαιναν στην είσπραξη των ενοικίων.
Η ενέργεια της νέας Δημοτικής Αρχής να απαιτήσει την καταβολή των ενοικίων και μάλιστα των τελευταίων 5 ετών, σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, από κατοίκους ενός ακριτικού νησιού, σίγουρα δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις.
Αλίμονο αν ο Δήμος δεν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες των κατοίκων του νησιού, που πέρσι μάλιστα πλήγηκαν από θεομηνία.
Και σίγουρα για το Δήμο Καλυμνίων η είσπραξη ενός συνολικού ποσού της τάξεως των δύο, τριών ή και πέντε χιλιάδων ευρώ, δεν αποτελεί σημαντικό έσοδο ,αντίθετα για τον Ψεριμιώτη που καλείται να πληρώσει ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό , σίγουρα αποτελεί σημαντικό έξοδο που μπορεί να είναι και μία ολόκληρη σύνταξη του.
Εκτιμούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα επανεξετάσει το θέμα και θα προβεί στο πάγωμα της κατοβολής των ενοικίων.
 
kalymnos-news.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!