Ο Γιάννης Μαστροκούκος για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 Διαδικαστικά: Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2 α του νόμου 3852/2010, για το τεχνικό πρόγραμμα γνωμοδοτεί προς το Δ.Σ. και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να αποτυπωθούν όλες οι απόψεις των φορέων. φυσικά η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου δίνοντας έτσι και την ευκαιρία στους όπου γης Καλυμνίους να συμμετέχουν στην προγραμματική και αναπτυξιακή διαδικασία του νησιού μας .
Σύμφωνα επίσης με εγκύκλιο του υπουργείου που σας έχει αποσταλεί, οι νέες δημοτικές αρχές έπρεπε να ολοκληρώσουν την διαδικασία συγκρότησης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης έως 31-10-2014. Η μη συγκρότησή της, εκ μέρους σας, αποτελεί σοβαρή παράλειψη που αποβαίνει σε βάρος του τόπου και των δημοκρατικών θεσμών.
Δομή : Πέραν του τρόπου υποβολής καθορίζεται και το περιεχόμενο και η δομή του.
Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου δεν είναι λογιστικός και οικονομικός πίνακας, αλλά συνιστά ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης έτους 2015 που αφορά στα συνεχιζόμενα έργα ,χρηματοδοτούμενα, νέα έργα, μελέτες, στις υποδομές, στις τοπικές επενδύσεις και αποτυπώνει την πολιτική κατεύθυνση της νέας δημοτικής αρχής.
Δεν είναι προϊόν πρόχειρων σκέψεων και απόψεων ούτε φυσικά συντάσσεται για γραφειοκρατικούς λόγους. Για την κατάρτιση του λαμβάνονται απαραίτητα υπόψη οι κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό επίπεδο και φυσικά οι τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της Καλύμνου.
Δεν δημιουργείται από το πουθενά, αλλά αποτελεί συνέχεια, και ως εκ τούτου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, όπου διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα και οι κατευθυντήριες αναπτυξιακές γραμμές για το νησί μας,
Μέσα από το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα δεν προκύπτει κανένας σχεδιασμός που να φαίνεται ότι σιγά- σιγά θα οδηγηθούμε σε κάποιο στόχο. Είναι έργα που δεν έχουν σχέση και συνοχή μεταξύ τους, είναι εντελώς αποσπασματικά, « πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι».
Πού είναι η ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων;
Πού είναι η μελέτη ανακύκλωσης απορριμμάτων ή όπως διατείνεστε η επιχειρηματική αξιοποίηση της χωματερής;
Πού είναι οι μελέτες που αφορούν στις κοινωνικές δομές, όπως πρόσφατα δηλώσατε π.χ. για τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού;
Καμιά πολιτική παρέμβαση και ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα
Παιδεία και εκπαίδευση απουσιάζει παντελώς. Καμιά μέριμνα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ψιλιανής, καμιά μέριμνα για ουσιαστική συντήρηση των σχολικών μονάδων.
Νεολαία και άθληση, παιδικές χαρές, δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη στον προγραμματισμό σας.
Πού είναι η στόχευση σας για την Αποχέτευση τουριστικών περιοχών;
Οι Περιφερειακοί δρόμοι Αγ. Νικολάου Αγ. Στεφάνου;
Το Υδατοδρόμιο;
Μελέτες για μεγάλα αναπτυξιακά έργα. κλπ
Ούτε δράσεις που στοχεύουν στην απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, τη μείωση της φτώχιας.
Ως δημοτική αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσετε το στόχο και τη στρατηγική σας για την Κάλυμνο του 2015-2019 όταν παραδώσετε στην επόμενη δημοτική αρχή και στους νέους του μέλλοντος
Διατυμπανίσατε προεκλογικά ότι κάθε πρόσωπο ή πρακτική που ασχολήθηκε με τα κοινά αυτού του νησιού είναι απορριπτέο και πολλάκις επιζήμιο και το αναπτυξιακό μοντέλο που υλοποιήθηκε προβληματικό. Σύμφωνα όμως με το τεχνικό πρόγραμμα που καταθέσατε, δεν διακρίνεται η στόχευση στην αντιμετώπιση των ελλείψεων του αναπτυξιακού μας μοντέλου και στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών, για μια ανάπτυξη πιο έξυπνη, ποιο ουσιαστική , χωρίς αποκλεισμούς, ούτος ώστε να φαίνεται η αρχή της « ρήσης» « Νέα Κάλυμνος»
Τα χρηματοδοτικά προγράμματα από Ίδιους πόρους, από πόρους της περιφέρειας ,από τους ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, προγράμματα Δημοσίων επενδύσεων, Τομεακά, ΕΣΠΑ, Νέο ΕΣΠΑ κλπ .. είναι υπό διεκδίκηση και εν πολλοίς κρίνεται η ικανότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής από τη δέσμευση και απορρόφησή τους.
Αναφορικά με τη ΣΑΤΑ σε σχέση με το 2011 είναι μειωμένη κατά το 1/3. Δεν μεμψιμοιρούμε, ούτε κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ΠΡΟΤΑΣΗ μας, το μεγαλύτερο μέρος της ΣΑΤΑ να διατεθεί για την εκπόνηση μελετών εξασφαλίζοντας έτσι ευρωπαϊκά κανδήλια για εκτέλεση μεγάλων έργων, απαραίτητων για την πορεία του τόπου μας και τη δημιουργία συνθηκών παραμονής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στο νησί μας. Μόνο έτσι μπορεί να φανεί ξεκάθαρη στόχευση και απεγκλωβισμός από τα αδιέξοδα.
Στο τεχνικό σας πρόγραμμα έχετε θέσει στόχους με χαμηλές φιλοδοξίες, αναπόφευκτο αποτέλεσμα της έλλειψης συντονισμού και ολοκλήρωσης των πολιτικών που εφαρμόζονται στα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης.
Υπό την έννοια αυτή, αδυνατούμε να ψηφίσουμε το παρόν τεχνικό πρόγραμμα.
 
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!