ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Μίκα Ιατρίδη από Κάλυμνο: «Η Κυβέρνηση να βοηθήσει στην πράξη την επιχειρηματικότητα των νησιωτών, αντί να τους βάζει εμπόδια».
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Άγγελο Καλαθιανάκη είχε στην Κάλυμνο η Μίκα Ιατρίδη. Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Καλύμνιους εμπόρους και επιχειρηματίες, αλλά και ευρύτερα ζητήματα του εμπορικού κόσμου της Δωδεκανήσου, αφού ο κ. Καλαθιανάκης είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.
Ένα από τα βασικά ζητήματα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες, γεγονός που δεν επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία και απαιτούν και συγκεκριμένο ποσοστό ίδιας συμμετοχής.aggelos-mika 2
Η έλλειψη αυτή καθιστά αδύνατη για τον επιχειρηματικό κόσμο της Καλύμνου, αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, τη διεκδίκηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εξασφάλιση καλύτερων πιθανοτήτων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου, η οποία ήταν κοντά στους Δωδεκανήσιους και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζαν.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι η μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων στην Κάλυμνο, τριακόσιες επιχειρήσεις κατά μέσο όρο, και η συνακόλουθη αύξηση του ρεύματος μετανάστευσης των Καλύμνιων μακριά από τον τόπο τους.
Περαιτέρω, στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της κατάργησης βασικών υπηρεσιών, όπως οι Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις υποθέσεις τους και να επιβαρύνονται με δυσανάλογα κόστη. Αναφέρθηκε, ακόμη, και το ζήτημα με τους επιχειρηματίες στα πολύ μικρά νησιά που είχαν ασφαλιστεί, με πληθυσμιακά κριτήρια, στον ΟΓΑ και καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά στον ΟΑΕΕ. Θέμα το οποίο επανειλημμένα έχει φέρει στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε τα εξής:
«Είχα μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Καλαθιανάκη. Θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, πράξη τις εξαγγελίες της, να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα των ακριτών νησιωτών και να μην τους βάζει εμπόδια στην προσπάθεια που κάνουν να μείνουν στον τόπο τους και να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!