Αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στην ενσωμάτωση της επιχείρησης στο Δήμο

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ...   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ   ΘΕΜΑ : Ενημέρωση καταναλωτών     Σε συνέχεια της δήλωσης και του προβληματισμού του νέου Δημάρχου όσο αφορά το «plan B» για το μέλλον της ΔΕΥΑ Καλύμνου και της ενσωμάτωσης αυτής στο Δήμο, ενημερώνουμε τους συμπολίτες και καταναλωτές τα κάτωθι:
 • Η ΔΕΥΑΚ για το 2013 έκλεισε με θετικό ισολογισμό και ως εκ τούτου κανένα θέμα κλεισίματος της υπηρεσίας δεν τίθεται, μιας και τα οικονομικά της στοιχεία αποδεικνύουν την βιωσιμότητα της.
 • Η ΔΕΥΑΚ εκτός από οικονομικές υποχρεώσεις έχει και απαιτήσεις από τους πελάτες της, οι οποίες υπερκαλύπτουν τις οφειλές της.
 • Οι ισχυρισμοί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να εισπραχθούν αυτές οι απαιτήσεις αμφισβητούνται από το σωματείο μας, μιας και κατά την άποψη μας υπάρχουν οφειλές από πελάτες οι οποίοι έχουν την οικονομική επιφάνεια αλλά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
 • Άποψη μας είναι ότι το εγχείρημα της ενσωμάτωσης την περίοδο αυτή, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η λειτουργία της ύδρευσης και αποχέτευσης όλου του νησιού.
 • Ενόψει των νέων εξελίξεων και δεδομένων και επειδή θεωρούμε παντελώς άστοχη την όποια προσπάθεια ενσωμάτωσης μιας και η ΔΕΥΑΚ έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στους στόχους και τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε κάνουμε γνωστό:
  -Η ΔΕΥΑΚ διαθέτει τις υπηρεσίες τη με ιδιαιτέρα χαμηλό κόστος βοηθώντας τους συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας. Ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΚ είναι ο μικρότερος που μπαίνει σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση όχι μόνο στο Νότιο ΑΙΓΑΙΟ αλλά ίσως και σε όλη την ελληνική επικράτεια.
  -Η ΔΕΥΑΚ μέσα από την εικοσαετή λειτουργία της κατάφερε να υδροδοτήσει όχι μόνο όλους τους οικισμούς της Καλύμνου ,αλλά το 100% των καταναλωτών ακόμα και σε περιοχές εκτός οικισμού. Είναι μεγάλο κατόρθωμα που από τον Εμπορειό μέχρι την Παλιόνησο ,την αγία Αικατερίνη, την Τέλενδο και την Ψέριμο να υπάρχουν δίκτυα ύδρευσης και να απολαμβάνουν το πολύτιμο αγαθό του νερού όλοι οι Καλύμνιοι.
  -Πάντα με σεβασμό και κατανόηση στους πελάτες μας προσπαθούμε να εισπράττουμε τις οφειλές μας με δόσεις και διευκολύνσεις και μόνο σε ελάχιστες και ακραίες περιπτώσεις προβαίνουμε σε διακοπές μετρητών
  - Το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες της ΔΕΥΑΚ, είναι ορατή σε όλους η αδυναμία του ΔΗΜΟΥ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθαριότητας και συλλογής σκουπιδιών, πως λοιπόν ο ΔΗΜΟΣ θα αντιμετωπίσει την λειτουργία της ΔΕΥΑΚ η οποία πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο ,365 ημέρες τον χρόνο για να μην λείψει από κανένα το πολύτιμο αγαθό του νερού. Άποψη μας είναι μέσα από το πλαίσιο διαχείρισης του ΔΗΜΟΥ θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και τότε ελλείψει της ΔΕΥΑΚ θα είναι μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Κάλυμνο με ότι σημαίνει αυτό για τους Καλύμνιους.
  Κλείνοντας ενημερώνουμε όλους τους Καλύμνιους να αντιδράσουν και να συμπαρασταθούν στην υπηρεσία μας η οποία ανήκει σε όλους τους Καλύμνιους και είναι εργαλείο ανάπτυξης για όλο το νησί μιας και μπορεί να εκτελεί ευρωπαϊκά προγράμματα 100% χρηματοδοτούμενα.
  Η άποψη μας σχετικά με την βιωσιμότητα της επιχείρησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν της νέας δημοτικής αρχής και υπάρχουν προτάσεις που εάν υλοποιηθούν η ΔΕΥΑΚ θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οικονομική της κατάσταση παρέχοντας ακόμη καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας.
  Η παρούσα επιστολή είναι η πρώτη ενημερωτική προς όλους τους Καλύμνιους, ανάλογα των εξελίξεων θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί όλοι οι Καλύμνιοι πρέπει να γνωρίζουν την αληθινή εικόνα της επιχείρησης.
  Με εκτίμηση και σεβασμό
  Σε όλους τους Καλύμνιους
  Το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

  Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

  Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

  Pantelis

  Αρθρογραφία - Απόψεις

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

  ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

  LIFE STYLE

  v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

  Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

  kalymniansvoice.com

  Copyright © 2019 | All rights reserved.

  Ακολουθείστε μας στο Facebook
  Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!