«Επανάκαμψη» Ρούσσου και επισημοποίηση της κόντρας με Μαστροκούκο

Μετά την πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση, μέσα σε ένα κλίμα έντασης αλλά και «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», ο τέως Δήμαρχος, Γιώργος Ρούσσος έκανε την, αναμενόμενη, παρέμβασή του.
Αυτή έγινε με μια επιστολή που έστειλε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Γιάννη Γαλουζή, με την οποία του επισημαίνει κάποια σημαντικά, για τον ίδιο, θέματα και δηλώνει παρών στον δημόσιο διάλογο.
Τα θέματα είναι όντως σημαντικά και φυσικά αποτελούν την άμεση προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής, αμέσως μόλις αναλάβει την διοίκηση του Δήμου Καλυμνίων. Επιπλέον είναι θέματα που περιέχονται το πρόγραμμα της παράταξης του νέου δημάρχου και, από τις δηλώσεις του ιδίου και των στελεχών του, ευελπιστούμε πως όντως θα αποτελέσουν προτεραιότητά του.
Ποια είναι λοιπόν η σημειολογία της 'επανεμφάνισης» Ρούσσου;
Η «επιστροφή» του πρώην Δημάρχου στο προσκήνιο, που γίνεται τόσο με την εν λόγω επιστολή, όσο και με την χθεσινή τηλεοπτική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, δεν είναι τυχαία και φυσικά δεν ήταν μη αναμενόμενη!
Αποτελεί την συνέχεια της επανεμφάνισής του, με αφορμή την διαμάχη για την ήττα της παράταξης Μαστροκούκου, η οποία εν μέρει του χρεώθηκε, λόγω της τακτικής που ακολούθησε κατά την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο.
Ο τέως Δήμαρχος, είχε αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, αμέσως μετά τις εκλογές τους 2010 και δεν είχε την διάθεση να καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, απέναντι στον «μεγάλο εχθρό του» τον Δημήτρη Διακομιχάλη.
Όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, δεν πέτυχε την επιθυμητή γι αυτόν διαδοχή και η επικράτηση του Γιάννη Μαστροκούκου, ήταν η αφορμή για να απομακρυνθεί από την παράταξή του εντελώς.
Την τακτική αυτή ακολούθησαν και οι στενοί του συνεργάτες, αυτοί που αποτελούσαν τον λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» της παράταξης, που ξεκάθαρα έδειξαν την αντίθεσή τους προς τον Μαστροκούκο και την άρνησή τους να συμμετάσχουν υπό την ηγεσία του.
Φυσικά είναι γνωστό πως ανέκαθεν ο Γιάννης Μαστροκούκος, δεν ήταν «επιθυμητός» στην παράταξη Ρούσσου και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που αυτό γίνονταν ολοφάνερο.
Οι πρόσφατες εκλογές και η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην παράταξη Μαστροκούκου και την «ομάδα Ρούσσου», ήταν η αφορμή που έδωσε την δυνατότητα στον πρώην δήμαρχο, να κάνει την επανεμφάνισή του στα τοπικά πολιτικά πράγματα και να διεκδικήσει εκ νέου «ρόλο» στις πολιτικές εξελίξεις στο νησί.
Φυσικά εδώ θα πρέπει να τονιστούν τα απανωτά λάθη της παράταξης Μαστροκούκου, που αποτέλεσαν την αφορμή για την επαναφορά στο προσκήνιο του «τέως».
Καταρχάς η καθυστέρηση στην αναζήτηση και δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων γύρω από την ήττα της παράταξης, οι άστοχες αναφορές σε υποδεέστερα αίτια σε σχέση με το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου, η μη συντεταγμένη παρουσία στελεχών της παράταξης στα ΜΜΕ και κυρίως η παρέμβαση του Γιάννη Μαγκάκη, ήταν η αφορμή που έψαχνε ο «τέως» για να επανακάμψει.
Τόσο ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος, όσο και ο στενός του συνεργάτης Μιχάλης Μπούκης, με την εμφάνισή τους στα τοπικά μέσα, έδειξαν πως «η ομάδα Ρούσσου» θα είναι απέναντι στον Μαστροκούκο και ο στόχος θα είναι η πλήρης «αποδόμηση» της παράταξής του.
Η κόντρα για το αποτέλεσμα των εκλογών και οι «εμπρηστικές» αλλά και μονοδιάστατες δηλώσεις του Γιάννη Μαγκάκη, όσον αφορά τον ρόλο που διαδραμάτισε η ομάδα του τέως στην διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, έδωσαν την δυνατότητα να αρθούν οι όποιες «αναστολές» και τα όποια «προσχήματα» και να κηρυχτεί και επίσημα πλέον, ο, από καιρό ακήρυχτος, πόλεμος, για την επικράτηση στο πολιτικό προσκήνιο.
Η προσπάθεια που έγινε από τον Μανώλη Μουσελλή, που κινήθηκε σε μια γραμμή εξισορρόπησης και κατευνασμού των εντάσεων, ήταν αξιόλογη, όμως δεν θεωρούμε πως θα φέρει πλέον κάποιο αποτέλεσμα, αφού η ρήξη είναι δεδομένη και αναμένουμε πια στο προσεχές μέλλον την «επίσημη» και «συντεταγμένη» εμφάνιση του Γ. Ρούσσου και της ομάδας του.
Ποια θα είναι η μορφή της επανάκαμψης αυτής, θα φανεί στο μέλλον, αφού δεν γνωρίζουμε αν διαθέτουν τις δυνάμεις και την αντικειμενική δυνατότητα για μια συντεταγμένη επανεμφάνιση ή αν θα επιχειρηθεί αυτό μέσα από την ενίσχυση κάποιας από τις υπάρχουσες κινήσεις στον χώρο των δημοτικών παρατάξεων.
Για τον δε Γ. Μαστροκούκο, είναι πλέον μονόδρομος η "περιφρούρηση" της παράταξής του και η προσπάθεια να "απογαλακτιστεί" από το παρελθόν, ώστε σε νέες βάσεις και χωρίς προσκόμματα, να επιτελέσει το δύσκολο έργο της αξ. αντιπολίτευσης κατά τα επόμενα πέντε χρόνια της νέας δημοτικής περιόδου. Έχοντας την "δυναμική" του 49% περίπου, οφείλει να σηματοδοτήσει την δύσκολη αυτή περίοδο, με μια δυναμική και δημιουργική παρουσία ως μείζων αντιπολίτευση.
 
Υ.Γ. της Σύνταξης: όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής Ρούσσου, δεν σχολιάστηκε στο παρών άρθρο, αφού θεωρούμε δεδομένη την ενασχόληση της νέας Δημοτικής Αρχής, με τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, σε μια πορεία που ήδη έχει χαράξει και πιστεύουμε πως θα αποτελέσουν προτεραιότητα της Δημαρχίας του Γιάννη Γαλουζή.
 
«Παλμός της Καλύμνου»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!