«Σταυρό στους αποδεδειγμένα έντιμους και ηθικούς...»

  Έχω υπάρξει παρών σε τηλεφωνήματα υπουργών της κυβέρνησης σε πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας οι οποίοι θέλουν να μάθουν πως έχει το θέμα για το οποίο τους πιέζει ο Κρεμαστινός!

Πότε για τη δημιουργία ενός σχολείου, πότε για κάποια δράση και πάντα για το Νοσοκομείο! Το Νοσοκομείο της Ρόδου, της Κω, της Λέρου. Είναι επίμονος ο κ. καθηγητής και από χαρακτήρα και επειδή δεν μπορεί να χωνέψει πως είναι δυνατόν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να μπλοκάρουν όλο το σύστημα.

Στο ξενοδοχείο της πόλης που τον συνάντησα, για να γίνει αυτή η συνέντευξη, έκανε το ένα τηλέφωνο μετά το άλλο για να λύσει το πρόβλημα με τον ακτινολόγο της Λέρου και το έλυσε. Παράλληλα ασχολείτο με ένα πρόβλημα του Νοσοκομείου της Κω. Δεν είχε οδηγό, σε ασθενοφόρο νομίζω, δεν κατάλαβα, αλλά το έλυσε κι αυτό.

Είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα αυτό. Ο κ. καθηγητής μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να μιλήσει απευθείας όχι μόνο με το Λοβέρδο, αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είναι προσωπικοί φίλοι και με όλους τους άλλους σε οποιοδήποτε κόμμα και να γίνουν σεβαστά τα «θέλω» του...

Ποιά είναι η αίσθηση που έχετε έως αυτή τη στιγμή από την προεκλογική περίοδο;
Ο κόσμος μου εκφράζει αγωνία, αβεβαιότητα, ανησυχία-φόβο για το αύριο, το δικό του αύριο, το προσωπικό.

Είναι «άγρια» αυτή η προεκλογική περίοδος;
Προσωπικά δεν το αντιλήφθηκα. Η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος απέναντί μου νομίζω ότι είναι η πρέπουσα. Αυτό προφανώς αντανακλά την άμεση σχέση μου με τον κόσμο, όσον αφορά τα καθημερινά του προβλήματα.

Ακούω από κάποιους που κάνουν χρόνια εκλογές και με δεδομένη τη σκληρή μάχη που θα δοθεί για την εξασφάλιση εδρών από το ΠΑΣΟΚ ότι «ο γιατρός δεν τρώγεται...»! Εσείς τι λέτε;
Δεν μου αρέσει αυτό γιατί αυτό είναι ένα σύνθημα πολύ επικίνδυνο. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι ο κόσμος να προσέχει το πώς βάζει το σταυρό του! Σταυρό σ΄ αυτούς που είναι αποδεδειγμένα έντιμοι ή ηθικοί, αποτελεσματικοί από την καθημερινή επαφή μαζί τους. Αντίθετα θα πρέπει να απομακρύνει όσους πιστεύει ότι δίνουν δείγματα συναλλαγής και διαφθοράς γιατί αυτοί οι άνθρωποι έφεραν τη χώρα στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Εσείς γιατί εξακολουθείτε να είστε υποψήφιος;
Το 1993 που με τίμησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη θέση του υπουργού Υγείας, δεν δέχτηκα να είμαι βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις εκλογές του 1996 δεν πολιτεύτηκα. Το 2000 δημόσια με κάλεσε ο τότε πρωθυπουργός και για πρώτη φορά έγινα βουλευτής Δωδεκανήσου για να αποχωρήσω αμέσως μετά μόλις ψηφίστηκε το ασυμβίβαστο γιατί δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου επαγγελματία βουλευτή, επαγγελματία πολιτικό.

Παρέμεινα επί έξι χρόνια αποκλειστικά καθηγητής στο πανεπιστήμιο και πριν δύο χρόνια με κάλεσε, με επιστολή του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να υποβάλλω υποψηφιότητα στα Δωδεκάνησα. Είναι η πρώτη φορά που ζητώ επανεκλογή, μετά τα δύο χρόνια, γιατί έχω μια δέσμευση προς τον κόσμο.

Ποια είναι αυτή η δέσμευση;
Έχω υποσχεθεί να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό εργαστήριο και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο Νοσοκομείο μας ώστε τα εμφράγματα να μην διακομίζονται στην Αθήνα και να χάνονται στο Νοσοκομείο ή στο δρόμο. Καθώς και η αντιμετώπιση του καρκίνου με ακτινοθεραπείες να μη γίνεται στα Νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης.

Δεν ανέχομαι ο Δωδεκανήσιος να μην μπορεί να δώσει τη μάχη της ζωής μέσα στο σπίτι του και να τον «πακετάρουν» να τον βάζουν σε ελικόπτερο και να τον μεταφέρουν στα Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης.

Υπάρχουν εξελίξεις γι αυτές τις δύο προοπτικές;
Το αιμοδυναμικό είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Οι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί και τα μηχανήματα, εντός δύο μηνών θα είναι εδώ. Το ακτινοθεραπευτικό καθυστερεί για λίγο μέχρι να δημιουργηθεί η ειδική αίθουσα που θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.

Το θέμα του Νοσοκομείου της Ρόδου το έχετε πάρει όλο πάνω σας και κάποιοι λένε ότι θέλετε όλα να περνούν από εσάς, αλλιώς να μη γίνονται!
Γιατί εμπόδισα κανέναν να βοηθήσει; Απεναντίας προσχεδιασμένα, επί σειρά ετών, πετροβολούν το Νοσοκομείο πιστεύοντας ότι εγώ ταυτίζομαι με τη λειτουργία του.

Εγώ ενδιαφέρομαι για το Νοσοκομείο και είναι φυσικό και από επιστημονικής και από πολιτικής πλευράς. Άλλωστε η απόφαση που πήρε η Βουλή ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου θα προηγείται σε οτιδήποτε δίδεται για τα Νοσοκομεία των Αθηνών αποδεικνύεται από τη δήλωση του υπουργού Υγείας, ενώπιον της διακομματικής επιτροπής των κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Τελειώνοντας το Νοσοκομείο της Ρόδου με τα δύο αυτά τμήματα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα Νοσοκομείο των Αθηνών.

Παρόλα αυτά έχει τρέχοντα προβλήματα. Με τα αναλώσιμα για παράδειγμα...
Τα προβλήματα αυτά συνδέονται απευθείας με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι προμηθευτές αναλωσίμων υλικών και φαρμακείων επειδή δεν πληρώνονται καθυστερούν να δίνουν αναλώσιμα σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Με την τελευταία απόφαση του υπουργού Υγείας αισθάνομαι ικανοποιημένος διότι το Νοσοκομείο μας θα βρίσκεται σε προτεραιότητα ακόμα και στο θέμα αυτό που συνδέεται αποκλειστικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Έχετε επανειλημμένα εκφραστεί για τον τουρισμό της Ρόδου τον οποίο αποκαλείτε «ευκαιριακό τουρισμό»! Γιατί το λέτε αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά το είπα στους ξενοδόχους και στα επιμελητήρια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Το επαναλάμβανα συνέχεια στη Βουλή απευθυνόμενος στον υπουργό Τουρισμού κ. Γερουλάνο.

Η Δωδεκάνησος χωρίς τουριστικές υποδομές, μεγάλο διεθνές συνεδριακό κέντρο 30.000 θέσεων, μαρίνες, κ. ά, είναι καταδικασμένη να δέχεται τα απόνερα της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Τουρκίας και άλλων. Είναι καταδικασμένη στο φθηνό τουρισμό με το βραχιολάκι.

Εάν υπήρχαν υποδομές, για παράδειγμα μαρίνες στα μικρά νησιά, θα μπορούσαν το καλοκαίρι να δέχονται 5-10 γιοτ την ημέρα που οικονομικά αντιστοιχούν σε 5.000 ή 10.000 φθηνούς τουρίστες την ημέρα. Εάν υπήρχε το συνεδριακό κέντρο η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει τα μεγαλύτερα συνέδρια του κόσμου από τα οποία σήμερα αποκλείεται.

Είναι απαράδεκτο για εμάς να μην είμαστε η πρώτη χώρα της Μεσογείου σε τουρισμό, έχοντας τόσο ωραία νησιά, τόσο ωραία θάλασσα και τόσο καλό καιρό. Για ποιο λόγο η φίλη Τουρκία έχει περίπου τριπλάσιο τουρισμό από την Ελλάδα; Για όλους αυτούς τους λόγους το λέω!

Ροδιακή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!