Ψύχραιμη και νηφάλια μελέτη του αποτελέσματος των εκλογών -Απόσταση από τα κελεύσματα των «σειρήνων»

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κάλυμνο, τα μηνύματα που έστειλε η κοινωνία, τα ποσοστά των συνδυασμών και το γενικότερο κλίμα που επικράτησε, οφείλουν όλες οι ομάδες που κατήλθαν στις εκλογές, να τα αποτιμήσουν και να καθορίσουν την, από τούδε και στο εξής, πορεία τους, με βάση τα συμπεράσματα που θα εξάγουν .
Θεωρούμε πως, ανεξάρτητα από τις όποιες προσεγμένες ή αυθαίρετες αναλύσεις γίνουν, από ΜΜΕ ή άλλους, οι παρατάξεις πρέπει με νηφαλιότητα και μετά το καταλάγιασμα των παθών, να προχωρήσουν σε μελέτη των δεδομένων και σε εξαγωγή συμπερασμάτων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια κοινωνία που εναπόθεσε σ΄ αυτούς τις ελπίδες και τα όνειρά της.
Τα αποτελέσματα και η επιλογές της κοινωνίας, είναι τα πλέον σημαντικά στοιχεία αυτής της εκλογικής διαδικασίας και όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν, (και καταρχάς αυτοί), επιβάλλεται να τα λάβουν υπ' όψιν τους, ώστε να καθορίσουν τις όποιες κινήσεις και επιλογές τους στο μέλλον.
Ήδη από χθες ξεκίνησαν κάποιες αναλύσεις και προσεγγίσεις του αποτελέσματος, ενώ συνεχίζονται και σήμερα.
Ειδικά μετά την νίκη του ενός και την ήττα του άλλου, εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο, οι διάφοροι «ειδικοί εκτιμητές» των τοπικών πολιτικών πραγμάτων, οι συνήθεις «βιγλάτορες» των πολιτικών εξελίξεων.
Αυτοί, μόλις αντιληφθούν πως τα πράγματα είναι αμφίρροπα, στέκονται από ψηλά και παρακολουθούν, ασφαλώς κρυμμένοι, αναμένοντας να γείρει αρκετά η πλάστιγγα, ώστε να κάνουν την εμφάνισή τους και μάλιστα, όπως συνηθίζουν, υπέρ του νικητή, αναθεματίζοντας τον ηττημένο.
Θα βγουν λοιπόν αυτές τις μέρες (και ήδη έκαναν δειλά την εμφάνισή τους), αυτοί που θα τρέξουν να κατασκηνώσουν στην αυλή του νικητή, απλώνοντας την γλώσσα τους ως κόκκινο χαλί για τον νέο «Χαλίφη», ενώ θα εξαπολύσουν μύδρους και χολή για τους άλλους, τους οποίους μέχρι χθες δουλικά υπηρετούσαν.
Οι συμμετέχοντες στις εκλογές, είτε ως νικητές είτε ως δεύτεροι, τρίτοι, τέταρτοι ή πέμπτοι, ας κωφεύσουν στις συνήθεις σειρήνες και να μην παρασυρθούν σε «μεγαλοστομίες» και ενέργειες, στις οποίες θα τους οδηγήσουν τα συναισθήματα για τα αποτελέσματα των εκλογών. .
Κανείς δεν δικαιούται και ειδικά όσοι επέλεξαν την ενεργό συμμετοχή, να λειτουργήσουν με το θυμικό και, είτε ως νικητές να επιδοθούν σε πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, είτε ως «ηττημένοι» να παρασυρθούν και να στραφούν σε άσκοπες αναζητήσεις υπαίτιων του δυσμενούς γι αυτούς αποτελέσματος.
Ψύχραιμα, νηφάλια και με γνώμονα πάντα την ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που τους τίμησαν με την ψήφο τους, να αναζητήσουν τα μηνύματα από τις εκλογές αυτές και να χαράξουν την στρατηγική τους, τόσο ως διοικούντες όσο και ως αντιπολίτευση, για να συνεισφέρουν «έκαστος εφ' ω ετάχθη», στην υπόθεση της προόδου του νησιού.
«Παλμός της Καλύμνου»
 
Σημείωση της σύνταξης του «Π.τ.Κ.»
Όσον αφορά εμάς, επιλέξαμε την απόσταση και την σιωπή, ως μια συνειδητή επιλογή, ως μια πράξη ευθύνης (κατά την ταπεινή μας άποψη), μέσα σ' ένα κλίμα που έπρεπε να διατηρηθεί ομαλό και απείχαμε από τον δημόσιο διάλογο, αφήνοντας τον «υποκειμενισμό» μας και τις ατομικές επιλογές, μακριά από την όποια δημοσιοποίηση, ώστε να μην συμβάλλουμε σε μια ένταση των παθών, κατά την προεκλογική περίοδο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!