ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Με αφορμή την μειωμένη χρηματοδότηση των δήμων, την συνεχιζόμενη επιδείνωση των οικονομικών στους ΟΤΑ και την ανησυχία που εκφράστηκε κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Ιωάννης Παππάς, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντανακλούν την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αλλά και την κατάρρευση των θεσμών που υπόκεινται τις οικονομικές συνέπειες. Οι δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαξίωσης και ισοπέδωσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να παραμείνει ένα σημείο αναφοράς για την χώρα μας, για την Δημοκρατία και για την κοινωνία αφού είναι το πιο κοντινό στον Έλληνα πολίτη.

Ο 'Καλλικράτης' αντί να δώσει λύσεις, σπρώχνει στον γκρεμό τους δήμους συμπαρασύροντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και τους εργαζόμενους που ταλαιπωρούνται με το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον και τους μισθούς τους. Η Νέα Δημοκρατία είδε από την αρχή την σκοπιμότητα, αλλά και την επιπολαιότητα του εγχειρήματος και δεν στήριξε την ψευδομεταρρύθμιση που αγνόησε όλες τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απαιτείται να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις κράτους-πολίτη, να επαναπροσδιορίσουμε την ίδια την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωτική μεταρρύθμιση του κράτους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα χρειάζεται μία πραγματική αυτοδιοίκηση, οικονομικά και θεσμικά θωρακισμένη και ανεξάρτητη, αυτοδιοίκηση την οποία θα εμπιστεύεται ένα κράτος πιο ευέλικτο και επιτελικό.

Και αυτό μόνον με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να γίνει.

Γιατί μπορούμε καλύτερα! Γιατί η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Ιωάννης Παππάς

Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!