ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός πήρε μέρος σε συζητήσεις στο ΣKAΪ και στο ΑΝΤΕΝΝΑ

Αποδεχόμενος πρόσκληση του ΣKAΪ και του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός εμφανίστηκε σήμερα 24 Απριλίου στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και πήρε μέρος σε αντίστοιχες συζητήσεις εν όψει της 6ης Μαΐου, αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε κατ'αρχάς στο αδιέξοδο που μπορεί να προκύψει την επόμενη των εκλογών: «Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2012 στη Βουλή είχα πει συγκεκριμένα ότι καμιά μονοκομματική κυβέρνηση με οσηδήποτε αυτοδυναμία δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτήν την κρίση.  Γρήγορα αυτό αποδείχθηκε από τα γεγονότα, που οδήγησαν άλλωστε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Εξακολουθώ να υποστηρίζω τα ίδια πράγματα και σήμερα και τονίζω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή ή τη στήριξη ή έστω την ανοχή  της αριστεράς, θα αντιμετωπίσει οξύτατα προβλήματα και αντιδράσεις. Είναι αναγκαίο όλοι να βάλουν πλάτη για να σωθεί η χώρα.  Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται ήδη στην Ευρώπη. Η μια μετά την άλλη κυβέρνηση καταρρέει. Μετά την Ιταλία και την Ελλάδα, καταρρέει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, μιας χώρας του σκληρού ευρώ, η οποία αναγκάζεται να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και αυτή. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν για τη χώρα μας αν εδώ τα κόμματα διαπληκτίζονται για μικροκομματικά οφέλη; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε συνεργασία υπό προϋποθέσεις. Προσωπικά, πιστεύω ότι εάν δεν συμφωνήσουν τα μικρότερα κόμματα σε συμμετοχή στην κυβέρνηση, τότε η κυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να έχει εναλλαγή των δύο αρχηγών στην πρωθυπουργία. Αυτή είναι η άποψή μου και αυτήν θα υποστηρίξω και μέσα στη Βουλή.»

Ερωτηθείς ο κ. Κρεμαστινός ποια θέματα θέτουν σε προτεραιότητα οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου σήμερα, είπε τα εξής: «Η υγιής οικονομία είναι προϋπόθεση, ώστε να ικανοποιηθούν και τα δίκαια και πάγια αιτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας που, ως εκ της γεωγραφικής τους θέσης, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη της στήριξης της πολιτείας, όπως είναι τα νησιά και πιο συγκεκριμένα τα Δωδεκάνησα.  Ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και υπηρεσίες υγείας έρχονται πρώτα μεταξύ των προβλημάτων που απασχολούν τους Δωδεκανήσιους. Είναι πράγματι κρίσιμο, για παράδειγμα, να εξασφαλιστεί  καθημερινή ακτοπλοϊκή επικοινωνία και με ταχύπλοα, επιδοτούμενη, αλλά χωρίς πιστώσεις ό,τι κι αν υποστηρίζουμε είναι ανεδαφικό. Εκείνο το οποίο στη Βουλή είχα υποστηρίξει και επιτύχει ήταν να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στα θέματα υγείας των νησιωτικών περιοχών και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου, διότι αυτές εκτός του ότι είναι οι πιο απομακρυσμένες, αντιμετωπίζουν καθημερινά και προβλήματα καιρικών συνθηκών, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την παροχή υπηρεσιών υγείας.  Άρα λοιπόν με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες, προτεραιότητα στα νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για την υγεία δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις παροχές, όμως χωρίς οικονομική στήριξη δεν μπορεί να θεμελιωθεί ένα κοινωνικό κράτος. Άρα πρώτος στόχος, εξυγίανση της οικονομίας.»

Αναφερόμενος στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, απάντησε πως ήταν φυσικό ότι κάποτε ο υπερδανεισμός, σε συνδυασμό με τις αλόγιστες παροχές, θα οδηγούσε κάποτε τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας. «Είναι προφανώς άδικο να πληρώνουν την κρίση μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ενώ οι έχοντες και κατέχοντες δεν θίγονται ουσιαστικά. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναμορφωθεί άμεσα το φοροεισπρακτικό σύστημα και να ελεγχθούν όλοι εκείνοι που έβγαλαν δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.  Σε κάθε περίπτωση, φοβάμαι πως χωρίς αιματηρές θυσίες, σκληρή δουλειά, αύξηση της παραγωγικότητας και ανάπτυξη, η χώρα δεν μπορεί να ανακάμψει.»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων πώς σχολιάζει τα φαινόμενα βίας που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό εναντίον δημοσίων προσώπων, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι παρ'όλο που δικαιολογεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, που στενάζουν υπό το βάρος τα μέτρων λιτότητας, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη βία, ιδίως αν είναι οργανωμένη και κατευθυνόμενη, διότι πλήττει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική συνοχή.

Όσον αφορά τη σύνθεση της Βουλής, ο κ. Κρεμαστινός επανέλαβε τη θέση του ότι θα πρέπει να ψηφιστούν για να μετάσχουν άνθρωποι σοβαροί και έντιμοι, χωρίς οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, που θα σηκώσουν το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση, χωρίς να υπολογίσουν προσωπικό ή κομματικό κόστος.  Έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι αρχίζει να σχηματίζεται στην Ευρώπη ένα κύμα ανατροπής της πολιτικής που επιβάλλει ο Γαλλογερμανικός άξονας, γι' αυτό και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ τώρα πρέπει να επανέλθει στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αφού το μεγαλύτερο μέρος της βάσης του παραμένει υγιές και αυτό πρέπει να αντανακλάται και στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να μπει μπροστά στον αγώνα που χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει» είπε ο κ. Κρεμαστινός.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!