Δήλωση της Μ. Ιατρίδη σχετικά με τη «δέσμευση» του προέδρου της ΝΔ

Η υποψήφια, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ικανοποίηση που εκφράστηκε για τη «δέσμευση» του προέδρου της ΝΔ, που αφορά στη  διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ:

«Ευρισκόμενη κοντά στους συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιους την Κυριακή, δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο.

Παρόλα αυτά, ενημερώθηκα για την «ικανοποίηση» που εξέφρασαν υποψήφιοι νησιώτες βουλευτές της ΝΔ, για το ότι ο κ. Σαμαράς «δεσμεύτηκε» για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Αντιλαμβάνομαι το προεκλογικό αδιέξοδο όλων αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια βουλευτική έδρα, και την απέλπιδα προσπάθεια τους, να κρύψουν από τους νησιώτες τη δεδομένη πραγματικότητα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Όμως, η δέσμευση του προέδρου τους βασίζεται στα «πρέπει να» και όχι στο «θα». Λέει, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της ομιλίας ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας στο Αιγαίο. Και πρέπει να παραμείνει μειωμένος.»

Πιστεύω ότι η οποιαδήποτε γνήσια δέσμευση, θέλει καταφατικό χαρακτήρα και θα μπορούσε να ήταν κάπως έτσι:

«Φυσικά, δεν θα πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας στο Αιγαίο. Και θα παραμείνει μειωμένος.»

Η διαφορά είναι προφανής. Αλλά δεν μπορούμε τίποτα να περιμένουμε, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2011 δήλωνε σε ομιλία του σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Άλλα όμως, εξαρτώνται πλέον από τη έγκριση των δανειστών μας, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί, αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για αυτά που πρέπει να αλλάξουν, μερικά πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, δεν θα γίνουν αν δεν συμφωνήσουν και εκείνοι, ενώ θα έπρεπε να γίνουν».

Βέβαια, για να είμαι απόλυτα δίκαιη, στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρεται στους συντελεστές των νησιών μας, μιλά γενικά για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Αλλά αυτό που παραδέχεται σε απλά ελληνικά, είναι ότι για οποιαδήποτε απόφαση, χρειάζεται η έγκριση των δανειστών μας, η έγκριση της Τρόικας.

Και η Τρόικα - ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - είναι σαφής. Προβλέπει και επιβάλει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και όλων των ειδικών φοροαπαλλαγών για τα νησιά, με κάτω από 3100 κατοίκους. Μνημόνιο 2, σελίδες 384 και 414 και έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σελ 34.

Και η αλήθεια είναι, ότι όσα και ισοδύναμα μέτρα και αν επικαλούνται, αυτά δεν πρόκειται να αποδώσουν τίποτα μέχρι τον Ιούνιο.

Σήμερα, λοιπόν, οι νησιώτες γνωρίζουν. Ζουν μια σκληρή πραγματικότητα και θα δώσουν τη δική τους απάντηση στις εκλογές της 6ης Μαΐου».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!