Η «εσωστρέφεια» δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα μεγάλα κόμματα

Στον "αστερισμό" των δήθεν "μυστικών" δημοσκοπήσεων κινείται η πολιτική ζωή στα Δωδεκάνησα. Η επιστήμη της στατιστικής έχει υποκατασταθεί από το γνωστό... "ράδιο αρβύλα", με τα επιτελεία συγκεκριμένων υποψηφίων να επιχειρούν πάλι να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, σπέρνοντας φήμες.


Το βαρύ κλίμα που υποβόσκει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ φτάνει στην κορύφωσή του μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημ. Κρεμαστινός.
Όπως έγραψε και χθες η «δ», οι σοβαρές καταγγελίες του κ. Κρεμαστινού για διαπλοκή και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, ακόμη και με δημοσιογράφους, αλλά και για ανελεή πόλεμο που γίνεται σε βάρος του από συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος, έχουν προσλάβει νέα διάσταση μετά τη διαπίστωση ότι διαρρέονται «εντέχνως» μαϊμού γκάλοπ.
Το όλο θέμα αποκτά μάλιστα διάσταση και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο κ. Κρεμαστινός ζητεί από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την κάθαρση του κόμματος.
Σε ανακοίνωσή του επεσήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος αρνείται να πληρώσει οποιονδήποτε, προκειμένου να διαφημιστεί, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει εξαπολυθεί εναντίον του ένας αισχρός πόλεμος εντυπώσεων και λάσπης.
Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή επιδιώκει ποικιλοτρόπως να θέσει τέλος στην εσωστρέφεια, ανεπιτυχώς όμως αφού, όπως διαπιστώνεται, η κόντρα τροφοδοτείται από την προκλητικά άκομψη τακτική ορισμένων μελών της.
Ενδεικτικό της κρίσεως που βιώνει σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του το Κίνημα στα Δωδεκάνησα είναι και το γεγονός ότι δεν προγραμματίζεται κεντρική προεκλογική ομιλία στη Ρόδο.
Υπήρχαν σκέψεις μάλιστα να ζητηθεί από τον αρχηγό του κόμματος να πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία στο νησί οι οποίες όμως εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας και των τελευταίων γεγονότων. Παραμένει μάλιστα ακόμη άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε προεκλογική συγκέντρωση στο νησί.
Μεμονωμένες μάλιστα προεκλογικές συναντήσεις υποψηφίων που θέλουν να φέρονται ως «φαβορί» φαίνεται να μην έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Την κατήφεια που επικρατεί επιβαρύνει και η εκτίμηση ότι το κόμμα θα περιοριστεί σε μια έδρα στο νομό ή μετά βίας και αν όλα εξελίσσοντο κατ΄ευχήν θα μπορούσε να εξασφαλίσει και μια δεύτερη.
Στη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μετά τα όσα απίθανα εξελίχθηκαν σε επίπεδο Συγγρού με τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, την απόπειρα αποκλεισμού των κ.κ. Στράτου Καρίκη και Βασ. Χρύση, αλλά και τα υπόγεια εσωκομματικά μαχαιρώματα η Νομαρχιακή Επιτροπή επιδιώκει να συσπειρώσει τη βάση ενώ αδυνατεί να επιβάλει την ομόνοια μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών.
Η βεβαιότητα για την εκλογή τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος στα Δωδεκάνησα έχει περιοριστεί τις τελευταίες μέρες στους δύο μετά και τις δημοσκοπικές επιτυχίες του κόμματος Καμμένου.
Στις προσεχείς μάλιστα ημέρες θα πρέπει να αναμένονται προσωπικές προεκλογικές «επιθέσεις» στην Μίκα Ιατρίδη, από τη νομαρχιακή επιτροπή.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Τάκης Μιχαήλου επιδιώκει να πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία με προσκεκλημένο τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Σταύρο Δήμα ενώ τις προσεχείς ημέρες ομάδα παλαιών στελεχών με επικεφαλής τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Ζαγορίτη προγραμματίζεται να περιοδεύσουν στα Δωδεκάνησα κυρίως στο βόρειο συγκρότημα και συγκεκριμένα στην Κω όπου εντοπίζεται πρόβλημα αφού το ψηφοδέλτιο έχει μείνει χωρίς υποψήφιο από το συγκεκριμένο νησί.
Το «κενό» της εκπροσώπησης στο βόρειο συγκρότημα επιδιώκει να καλύψει η ΝΟΔΕ με τη συνδρομή του Τέλη Παυλίδη ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με τη δήλωσή του για "πανστρατιά" υπέρ του Αντώνη Σαμαρά. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού και Νησιωτικής Πολιτικής να μετέχει στο ψηφοδέλτιο, αποτελεί ευσεβή πόθο στην παρούσα φάση, πλην όμως η Συγγρού καταγράφει συμπεριφορές, αναδιπλώνεται και συγχωρεί.
Το σενάριο που θέλει τον κ. Παυλίδη υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις προσεχείς εκλογές εξακολουθεί να «παίζει» στο κομματικό επιτελείο.
Εν πάση περιπτώσει η ΝΟΔΕ αποφάσισε να ορίσει επικεφαλής της εκλογικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα τον ανιψιό του Τέλη Παυλίδη, αρχιτέκτονα κ. Αντώνη Γιαννικουρή. Το μήνυμα της συγκεκριμένης κίνησης, που τελεί υπό την έγκριση των κεντρικών οργάνων του κόμματος, είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο.
Από εκεί και πέρα, όπως προέκυψε από τις επίσημες μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέχρι και την 20ή Απριλίου 2012, καταληκτική ημερομηνία δημοσιεύσης δημοσκοπήσεων, οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις υπερτερούν του δικομματισμού συγκεντρώνοντας, αθροιστικά, ποσοστό 50% -συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ.
Το στοίχημα έτσι για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι να αντιστρέψουν την εικόνα στο λίγο διάστημα που ακολουθεί. Καθώς, ναι μεν (δείχνουν να) εξασφαλίζουν την πλειοψηφία στη Βουλή, βοηθούντος και του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα, ωστόσο οφείλουν να μην αφήσουν περιθώρια συζητήσεων για το ποιο μπλοκ έχει «πάρει» την πολιτική νομιμοποίηση για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας...
Η εικόνα που καταγράφεται μέχρι στιγμής είναι η εξής:
- Όσο πλησιάζουμε στην κάλπη αυξάνεται η συμμετοχή κι υποχωρεί η αποχή.
- Οι πολίτες εξακολουθούν, σε μεγάλο ποσοστό, να διακατέχονται από το σύνδρομο της «τιμωρητικής ψήφου» - γι΄αυτό και ανεβαίνει η συμμετοχή.
- Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση τα εκρηκτικά προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση (και λιγότερο με γνώμονα πολιτικές σε άλλους τομείς, π.χ. δημόσια ασφάλεια), επιβεβαιώνοντας τη ρήση... It's the Economy, stupid.
- Η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά έναντι του ΠΑΣΟΚ (με διαφορά άνω του 5%) ωστόσο δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να παραπέμπει σε αυτοδυναμία, καθώς τα ποσοστά της κινούνται πέριξ του 22-23% και η συσπείρωση βρίσκεται στο 50%, περίπου.
- Το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο σε ποσοστά που αγγίζουν το 15%, ενώ η συσπείρωσή του μόλις και ξεπερνά το 30%.
- ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν τις αυξημένες δυνάμεις τους αγγίζοντας, μαζί, το 20%.
- Η ΔΗΜΑΡ (Φ. Κουβέλης) δείχνει να «ξεφουσκώνει» μεν, ωστόσο πετυχαίνει ποσοστά άνω του 7%.
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) διατηρούν τα κέρδη τους με ποσοστά που συναγωνίζονται της ΔΗΜΑΡ.
- Ο ΛΑΟΣ εμφανίζει σημαντική πτώση και φλερτάρει με το όριο εισόδου στη Βουλή (3%). Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
- Η ΔΗΣΥ (Ντ. Μπακογιάννη) δείχνει καθηλωμένη στο 2-2,5% και «το παλεύει», ενώ η Δράση (Στ.Μάνος) στο 1-1,5%.
- Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να μπαίνει με άνεση στη Βουλή καθώς έχει ξεκολλήσει προ πολλού από το πλαφόν.

 

πηγή: Δημοκρατική της Ρόδου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!