Πολιτική ομιλία Δημήτρη Κρεμαστινού στον Αρχάγγελο Ρόδου

  Πολιτική ομιλία, την πρώτη της προεκλογικής περιόδου, πραγματοποίησε ο καθηγητής  Δημήτρης Κρεμαστινός  τη Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου στον Αρχάγγελο.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου, έδωσαν το 'παρών' ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Στέργος Παρδαλός,  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής,  ο πρώην δήμαρχος κ. Αλέκος Παπουράς και πολλοί πολίτες.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ . Κρεμαστινός τόνισε τα ακόλουθα:

«Προσερχόμενος στην εκκλησία σήμερα, με σταματούσε κόσμος στον δρόμο και μου έλεγε: « Mίλα ξεκάθαρα. Ξέχνα ότι είσαι  καθηγητής. Σε χτυπούν κι εμείς δεν το ανεχόμαστε.»  Απέφυγα να απαντήσω μπροστά στον Ιερό Ναό. Όμως θα συμφωνήσω με τους πολίτες. Δεν θα σας πω πώς θα αντιδράσω αλλά θα αντιδράσω όπως πρέπει, σύμφωνα με τη δική μου προσωπικότητα. Θα σας παρακαλέσω όμως να είμαστε προς πάσα κατεύθυνση ευγενείς.  Να απαντούμε σε ό,τι ορισμένοι επαγγελματικά και καθ' υπαγόρευση διαστρεβλώνουν. Φωνάζω μέσα στη Βουλή ότι έχουν προβλήματα οικονομικά όλα τα νοσοκομεία της χώρας αλλά το Νοσοκομείο της Ρόδου πρέπει να το βάλουμε σε προτεραιότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, καθώς  λειτουργεί σε  απομακρυσμένη  περιοχή.  Εκείνοι όμως γράφουν ότι συγκαλύπτω τα προβλήματα, τη στιγμή που τα αποκαλύπτω στη Βουλή, δημόσια.

Σας  προειδοποιώ ότι οι άνθρωποι αυτοί μέχρι την ημέρα των εκλογών θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Ακόμη  και γκάλοπ ψεύτικα  θα επικαλεσθούν. Η KappaResearchέχει κάνει μέχρι σήμερα δύο δημοσκοπήσεις στα Δωδεκάνησα, τη μια τον περασμένο Δεκέμβριο και την άλλη  προ ολίγων ημερών.  Τη διενέργεια των δύο γκάλοπ  μου επιβεβαίωσαν δεκάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι  έλαβαν μέρος και εδώ και στα άλλα νησιά. Όποιος πολίτης ή ΜΜΕ θέλει, μπορεί να ζητήσει τα γκάλοπ αυτά από την εταιρεία. Θα σας παρακαλέσω να διατηρήσετε  την ψυχραιμία σας και να δείξουμε όλοι μαζί  το υψηλό ήθος που διαθέτει ο τέως δήμος Αρχαγγέλου».

Στην ομιλία του ο κ. Κρεμαστινός περιέγραψε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κρεμαστινός στο σαθρό πολιτικό σύστημα, που εξέθρεψε φαινόμενα διαφθοράς και γαλούχησε πρόσωπα, που με τις πολιτικές τους, δεν έφεραν την ανάσταση στη χώρα αλλά την καταστροφή.

«Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν η Ελλάδα, να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στο παλαιό της νόμισμα. Αυτοί που θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα είναι οι ίδιοι που προπαγανδίζουν την καταστροφή της. Ο προβληματισμός αυτός όμως  δεν έχει περάσει στον κόσμο γιατί οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί  δεν εμφανίζονται με ένα και μόνο πρόσωπο», επεσήμανε  ο κ. Κρεμαστινός, προσθέτοντας ότι για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, είναι αναγκαίο να μπουν στη Βουλή άνθρωποι που θα δρουν χωρίς να  υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.

«Αν όμως η σύνθεση της Βουλής δεν βελτιωθεί και εξακολουθήσει να διαθέτει βουλευτές κατά το λαϊκώς λεγόμενο «λαμόγια», η χώρα θα καταστραφεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός.

«Η αναγκαιότητα αυτή όμως δεν περνάει στον κόσμο  από ορισμένα ΜΜΕ που υπηρετούν τους συγκεκριμένους πολιτικούς, με συνέπεια να αποπροσανατολίζονται οι ψηφοφόροι» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, που πέθανε στο κρεβάτι  του, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ κάποιοι  άλλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας έφυγαν νύχτα. Τόνισε δε, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου έκτισε το κόμμα του από την αρχή και άφησε στην άκρη τα παλαιά και φθαρμένα υλικά που μόνο ζημιά θα προκαλούσαν.

«Να ξέρετε πως αν δεν κάνετε τις σωστές επιλογές, δηλαδή στείλετε στη Βουλή  πρόσωπα που δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα που πρέπει, τότε θα τινάξετε το Κοινοβούλιο στον αέρα», είπε ο κ. Κρεμαστινός, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε προσφάτως στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για να του υπογραμμίσει τα κακώς κείμενα στο κόμμα.

Ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε ακόμη πως το νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί τον βασικότερο λόγο  για τον οποίο θέλησε,  να είναι βουλευτής Δωδεκανήσου.

«Είμαι αηδιασμένος για τον τρόπο που συμπεριφέρονται ορισμένοι. Εδώ και ένα χρόνο αγωνίζομαι για τη βελτίωση του νοσοκομείου της Ρόδου και κάλεσα τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο,  να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό που βγήκε προς τα έξω όμως είναι ότι εγώ συγκαλύπτω  τα προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα τα ανέδειξα. Εγώ πονάω το Νοσοκομείο μας και θέλησα να προσφέρω  το καλύτερο  στους συμπολίτες μας.  Προσπάθησαν όμως κάποιοι, να το αποσιωπήσουν, να το υποβαθμίσουν, ώστε ο κόσμος να μην αντιληφθεί πως με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος  θα σωθούν χιλιάδες συμπολίτες μας,  που δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν πλέον στην Αθήνα», τόνισε ο κ Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός όμως αναφέρθηκε και στον τουρισμό που είναι στον «αυτόματο πιλότο», όπως είπε.

«Εδώ και δύο χρόνια τονίζω, πως δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να έχουμε τον τουρισμό που θέλουμε. Έχω υπογραμμίσει ότι χρειαζόμαστε  ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο 30.000 συνέδρων για να αναπτύξουμε τον συνεδριακό τουρισμό. Τίποτε από αυτά δεν έγινε, με συνέπεια να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και στις αιματηρές εκπτώσεις που καλούνται να κάνουν οι ξενοδόχοι για να γεμίσουν τα καταλύματα τους», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.

«Σας έλεγα πέρσι, αυτά που ανέφερα  τότε και στη Βουλή, ότι δηλαδή

η αύξηση των αφίξεων στον τουρισμό είναι ευκαιριακή και πως παίρνουμε τα απόνερα της Αιγύπτου και της Αφρικής, και έχω δυστυχώς επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε τα επίσημα στοιχεία, για τις κρατήσεις του πρώτου τριμήνου για τον τουρισμό. Παρατηρήστε ότι για πρώτη φορά το Πάσχα,  τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ρόδου είναι άδεια,  ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν γεμάτα από τουρίστες και μάλιστα με την παρουσία υπουργών, πρωθυπουργών και άλλων προσωπικοτήτων. Μας εγκατέλειψαν ακόμη και τα σχολεία, που έκαναν  τις εκδρομές τους στη Ρόδο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Αναφορά έκανε ο κ. Κρεμαστινός και στην πεποίθησή του ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση πολυκομματική.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι κάποιοι  άνθρωποι. Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί ομιλούν για αυτοδυναμία. Έχω τονίσει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια πολυκομματική κυβέρνηση για να πάει μπροστά. Ο κόσμος όμως είναι απροσανατολισμένος και δεν καταλαβαίνει πόσο καταστροφική θα είναι η επιστροφή στη δραχμή», επεσήμανε ο κ. Κρεμαστινός, εξηγώντας τις συνέπειες της επιστροφής της χώρας στο παλαιό της νόμισμα.

Τόνισε πως δεν θα διστάσει αν χρειαστεί ακόμα να συγκρουστεί αν αυτό είναι για το καλό της χώρας.

«Αυτή τη φορά οι εκλογές είναι διαφορετικές. Αν δεν επιλέξουμε τους άριστους, θα ταλαιπωρηθούμε και η χώρα θα κινδυνεύσει να καταστραφεί », υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Κώστας Σαρρής.

«Ομιλώ ως αδέσμευτος πολίτης.  Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο κρίσιμη κατάσταση, από αυτή που ταλανίζει σήμερα τη χώρα μας. Δεν διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία  αλλά η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας. Σε αυτή  την κρίσιμη κατάσταση, όλοι οφείλουμε να δώσουμε τις ψήφους μας  στους άριστους. Αυτοί πρέπει να μας κυβερνούν. Μεταξύ των αρίστων είναι ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός,  άνθρωπος ο οποίος δεν βλέπει την πολιτική ως επάγγελμα, όπως κάνουν άλλοι.  Εκλεγόμενος, είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει τις μέγιστες υπηρεσίες στον τόπο.  Ας τον στηρίξουμε, γιατί τον έχουμε ανάγκη», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Τη Λαμπρή Δευτέρα 16 Απριλίου, ο κ. Κρεμαστινός επισκέφθηκε τη Σύμη, όπου συνάντησε πολιτικούς του φίλους και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα της χώρας αλλά και του νησιού ειδικότερα. Ο κ Κρεμαστινός έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής  από όλους και από όπου περνούσε στον δρόμο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!