Μπροστά η ΝΔ σε δύο από τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς – Σταθερά στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνουν οι δύο από τις τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα απάντησε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Και στις τρεις σφυγμομετρήσεις τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή.
Ωστόσο, όλες δείχνουν ότι θα υπάρξει ντέρμπι μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην διεκδίκηση της πρωτιάς.
Ειδικότερα, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης δείχνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», με τον Αντώνη Σαμαρά παράλληλα να διατηρεί σαφές προβάδισμα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Συγκεκριμένα, στο «μέτωπο» πρόθεσης ψήφου η ΝΔ έχει οριακό προβάδισμα 0,6 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 23% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 7,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (6,1%), στην πέμπτη θέση έρχεται το ΚΚΕ (5%), έκτοι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,5%) και κοντά στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ (3,4%).
Το προβάδισμα της ΝΔ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στην παράσταση νίκης, με το 43% των ερωτηθέντων να κρίνει πως η Συγγρού θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 41,7% κρίνει πως τη νίκη θα κατακτήσει η Κουμουνδούρου.
Αναφορικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να κρίνεται καταλληλότερος από το 45,5% των συμμετεχόντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζεται από το 32,3%.
Την ίδια στιγμή, υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση τάσσεται το 56,6%, ενώ υπέρ της άμεσης προσφυγής σε πρόωρες εκλογές δηλώνει το 38,5%.
Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,9%) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ μόλις το 16,7% επιθυμεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Οριακό προβάδισμα 0,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει επίσης, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό), η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% (21,9% τον Οκτώβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6% (20,7%). Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,1% (5,7%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9% (5,1%), το ΠΑΣΟΚ με 4,3% (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (4,7%), ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,6% (1,9%) των ερωτηθέντων. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% (7,2%) των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η προτίμηση του 30,6% (27,7%) του δείγματος.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% (20,7%) και ακολουθεί η ΝΔ με 22,9% (32,9%). Άλλο κόμμα απάντησε το 6,4% (5,5%) των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 47% (40,8%).
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος από το 37,2% (40,1%) των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας από το 27,1% (26,8%). «Κανένας» απάντησε το 29,2% (29,5%), ενώ ένα 6,5% (3,6%) των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Στη δημοσκόπηση της Marc, από την άλλη, που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Επενδυτής, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά δύο μονάδων.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 29,7% και Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ποσοστό 27,8%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 8,8%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν 8,8%, το ΚΚΕ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 6,4% και η Δημοκρατική Αριστερά 5,8%. Το «άκυρο-λευκό» διαμορφώνεται σε 6,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος σε 15,3%.
 
Πηγή : protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!