«Κοινωνική Συμφωνία» σχετικά με το θέμα της σύμβασης των 4 υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που της υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Δήμος Βερύκιος και Δημήτρης Σταυρόπουλος στη σημερινή εκπομπή «Οι Αντίθετοι» του ρ/σ «Αλφα 989» η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και πρώην Υπουργός Λούκα Τ. Κατσέλη έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:
 
Πώς εξηγείται την αναφορά του κ. Βενιζέλου στο όνομά σας και την προσπάθειά του να σας «βάλει στο κάδρο» για τη σύμβαση του Σκαραμαγκά;
Η αναφορά του κ Βενιζέλου στο όνομά μου με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ΕΝΑΕ που αφορά στην κατασκευή και παράδοση 4 υποβρυχίων ομολογώ με εξέπληξε.
Τι να ρωτήσει ο Τσίπρας την Κατσέλη αφού εκείνη δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης Σύμβασης για τα υποβρύχια που έγιναν εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Άμυνας;
Η Συμφωνία Πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τις εμπλεκόμενες Εταιρείες στις 18 Μαρτίου 2010 φέρει τις υπογραφές των κκ Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου. Ο Κυρωτικός της Σύμβασης Νόμος 3885/10 συζητήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής και εισηγητής στη Βουλή κατά την ψήφισή του ήταν ο Υπουργός Άμυνας.
Μα δεν πήγατε στο AbuDhabi;
Όπως προκύπτει και από το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΑΝ από 21 Φεβρουαρίου, οι συζητήσεις που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι με τον πρίγκιπα Mohammed Bin Zayed Al Nahyan αλλά και ακολούθως με τον σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Επικρατείας κ Χάρη Παμπούκη δεν αφορούσαν στον Σκαραμαγκά αλλά στη διερεύνηση δυνατοτήτων αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλούς τομείς, συμμετοχής του Άμπου Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο και πιθανού ενδιαφέροντος για αγορά Ελληνικών ομολόγων.
Κατά τη γνώμη σας υπάρχει ή όχι σκάνδαλο σ' αυτή τη σύμβαση;
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η σύμβαση ήταν προβληματική και έχει οδηγήσει τις 2 πλευρές στα δικαστήρια. Αν και εφ' όσον υπάρχουν σκιές στην υπόθεση αυτή καλό θα είναι να διερευνηθούν σε βάθος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!