17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2013 : 40 χρόνια μετά

40 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο αγώνας εκείνος με τις διεκδικήσεις του παραμένει μέχρι και σήμερα τραγικά επίκαιρος.
Ο εκπαιδευτικός έχει χρέος να επικαιροποιεί τις επετείους, αναφέρεται άλλωστε και στους διδακτικούς στόχους της Ιστορίας, διαφορετικά οι επέτειοι γίνονται μνημόσυνα και τα γεγονότα μένουν αραχνιασμένα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, χωρίς να τα γνωρίζει κανείς.
Τότε όπως και τώρα η εξουσία ήταν στα χέρια των καπιταλιστών. Τότε το τανκ εισέβαλε στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταστείλει την κατάληψη των φοιτητών που αγωνίζονταν μαζί με το λαό για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, του συντάγματος, για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, αλλά και κατά του ιμπεριαλισμού (ΕΞΩ το ΝΑΤΟ). Τώρα δε βρέθηκαν χορηγοί – επιχειρηματίες για τα μηχανοκίνητα άρματα, όπως έγιναν στις παρελάσεις των δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να καταστείλουν την κατάληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ που διεκδικούν μαζί με το λαό το δικαίωμα στην εργασία. Τώρα διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που απεργούν διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία, απειλούνται με αργία και γίνονται προσπάθειες να κηρυχθεί ο απεργιακός αγώνας τους παράνομος και καταχρηστικός. Σε όλους τους δίκαιους αγώνες, σε όλες τις αυτονόητες διεκδικήσεις υπάρχει μόνο σκληρή καταστολή, καθώς ο αγώνας χαρακτηρίζεται βία και ο λαός – ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μαθητής, ο φοιτητής - αποκαλείται άκρο.
Τότε το κίνημα ήταν ανεβασμένο σε ιδεολογικοπολιτική βάση. Κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τη λογική του συμβιβασμού με τη χούντα και του μικρότερου κακού. Σήμερα έχει ανάγκη να απεγκλωβιστεί από τη λογική του εξανθρωπισμού του καπιταλισμού και την αλλαγή των συσχετισμών στην ΕΕ των μονοπωλίων.
Το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία θα πρέπει να συμπληρωθεί και με τις λέξεις Υγεία - Εργασία – Κατοικία. Σήμερα σε μια χώρα υποταγμένη στα συμφέροντα των μονοπωλίων, που εξαφανίζει κάθε κοινωνικό αγαθό, κάθε δικαίωμα και στην ουσία εξοντώνει τον άνθρωπο και εξευτελίζει την ίδια τη ζωή, ο αγώνας εκείνος ενάντια στο χουντικό καθεστώς θα πρέπει να γίνει άμεσα και επιτακτικά φωτεινό μονοπάτι για όλους μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                    Ρώϊμπα Φωτεινή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!