Κοντά σε συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις Περιφέρειες

Κλειδώνει, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στις εκλογές για τις Περιφέρειες.
Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, παζάρια και συμβιβασμούς, έχουν καταλήξει σε ένα πλαίσιο συνεργασίας για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να υπάρξει αναλογία 8-5 (8 υποψήφιοι περιφερειάρχες να προέρχονται από τη Ν.Δ και 5 από το ΠΑΣΟΚ) στην κατανομή. Φαίνεται όμως ότι υποχώρησε και δέχεται πλέον την αναλογία 9-4 που πρότεινε από την αρχή η Ν.Δ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες:
-Τα δύο κόμματα συμφωνούν στην κατανομή 9-4. Στις περιφέρειες που θα υποστηριχθούν υποψήφιοι περιφερειάρχες προερχόμενοι από το ένα κόμμα, τότε ένας ή και περισσότεροι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από το άλλο κόμμα.
Με αυτόν τον τρόπο, στα δύο κομματικά επιτελεία, πιστεύουν ότι θα απορροφηθούν κραδασμοί και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη βάση των δύο κομμάτων.
-Στο ΠΑΣΟΚ παραχωρήθηκαν η Περιφέρεια Αττικής (όπου θα στηριχθεί και από τη Ν.Δ ο κ. Σγουρός), η Περιφέρεια Κρήτης (με πιθανότερο υποψήφιο τον νυν Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ή τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (με υποψήφιο τον κ. Κατσιφάρα). Η τέταρτη περιφέρεια «παίζεται» ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.
Το πιο πιθανό είναι να «κλειδώσει» η συνεργασία των δύο κομμάτων στο Νότιο Αιγαίο, με υποψήφιο τον νυν Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, αφού η μάχη στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου θα δοθεί με στέλεχος προερχόμενο από τη Ν.Δ και πιθανότερο υποψήφιο τον Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή.
Στα μεγάλα νησιά του Β.Αιγαίου (Λέσβος) αλλά και στα Δωδεκάνησα (Ρόδος) θα υπάρξει διάσπαση των σημερινών ενιαίων δήμων Λέσβου και Ρόδου, μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη λειτουργία τους, κάτι που αποτελεί και αντικείμενο της συμφωνίας-πακέτο ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Στη συμφωνία εντάσσεται και η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές.
-Η Ν.Δ θα στηρίξει, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τον κ.Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), τον κ. Δακή (Δυτική Μακεδονία), τον κ. Αγοραστό (Θεσσαλία), τον κ. Σπύρου (Ιόνιο) ενώ αναζητά υποψηφίους σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Αν.Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρο.
Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τις Περιφέρειες αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τους μεγάλους δήμους. Μόνο που για τους δήμους η προσέγγιση της Συγγρού είναι διαφορετική και δεν προκρίνεται ένα σχήμα συνεργασίας, αντίστοιχο με αυτό των Περιφερειών.
Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι πιλοτικά αλλά και για πρακτικούς πολιτικούς λόγους η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιοριστεί στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους τα δύο κόμματα πρέπει να κατέβουν με δικούς τους υποψήφιους προκειμένου να μην προκαλέσουν ευρύτερες αντισυσπειρώσεις.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!