ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : '' Η Ελλάδα δεν είναι χώρα-αποθήκη''

O Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το ενδεχόμενο αντιμετώπισης ενός κύματος προσφύγων από την Συρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, είναι υπαρκτό.
Το βάρος αντιμετώπισης και φιλοξενίας του κύματος προσφύγων, δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της η Ελλάδα, δεν μπορούν να το επωμιστούν τα νησιά του Αιγαίου.
Όσοι σκέφτονται να δημιουργήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και φιλοξενίας προσφύγων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, υπονομεύουν το τελευταίο προπύργιο οικονομικής ανάπτυξης που αντέχει και παράγει πλούτο σε αυτή τη χώρα.
Η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου ρεύματος προσφύγων είναι Ευρωπαϊκό και Διεθνές ζήτημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η Ελλάδα δεν είναι χώρα-αποθήκη.
Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχει πολύ ορθά επισημάνει, ότι από το 2008 υπάρχει ευρωπαϊκό σύμφωνο αλληλεγγύης και κοινής ανάληψης κινδύνων και βαρών, από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σε περίπτωση που υπάρξει ένα μαζικό κύμα προσφύγων.
Το Σύμφωνο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα, το ζήτημα πρέπει να τεθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων άμεσα».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!