Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με δύο μονάδες. Πλησιάζει το 15% η Χρυσή Αυγή

Ανατροπή και πάλι στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 23,5%. Κερδίζει έδαφος η Χρυσή Αυγή. Ελεύθερη πτώση για τη ΔΗΜΑΡ
 
Στην πρώτη θέση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (χωρίς αποχή/λευκό/άκυρο), προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επανακάμπτει στα ποσοστά των αρχών του 2013, την ώρα που η ΝΔ έχει πλέον απολέσει μία μονάδα. Από τα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης η σταθερή άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία κερδίζει έδαφος και η συνεχής πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία φαίνεται ότι πληρώνει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Σε άνοδο το ΚΚΕ, ενώ φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που έπεσαν στο 4,5%.

Οι ροές των ψηφοφόρων

Ως προς τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, η Νέα Δημοκρατία "αιμορραγεί" κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή με το 11% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει το 7% των ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή και το 5% προς το ΚΚΕ. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν συσπειρώσεις 62% και 64% αντίστοιχα. Χαμηλή συσπείρωση (46%) σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες από 18 έως 59 ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σταθερά πρώτος (26%), ωστόσο στους πάνω από 60 η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30% έναντι 16% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις ηλικίες 18-44 η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη δύναμη.
 
Πηγή : news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!