Λίστα Λαγκάρντ: Παραπέμπεται για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Με απόφαση της Βουλής μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται σε Δικαστικό Συμβούλιο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ,

κατηγορούμενος για τα δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) που υπάρχουν στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής.

Συνολικά ψήφισαν 283 βουλευτές. Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34, παρών 67 βουλευτές.

Για το αδίκημα της απιστίας, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42, παρών18 βουλευτές

Για την παράβαση καθήκοντος, υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 βουλευτές, παρών ψήφισαν 11 βουλευτές.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει πλέον για τη βασιμότητα των τριών κατηγοριών που του αποδίδονται και αφορούν την απιστία περί την υπηρεσία και νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και την νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβούλιο από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο 'Αρειος Πάγος.

 
Πηγή : news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!