ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στα σενάρια συγχώνευσης ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ

Εναντίον των σεναρίων συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ τάχθηκαν με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάς. Α. Ξανθός, Χ. Μαντάς, Β. Κατριβάνου, Ι. Ζερδελής, Ε. Αγαθοπούλου, Β. Κυριακάκης και Ν. Μιχαλάκης.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι με βάση "πρόσφατα δημοσιεύματα, επίκειται η κατάθεση σχεδίου νόμου που αφορά τις καταργήσεις 17 φορέων και τις συγχωνεύσεις 53 οργανισμών - φορέων, με στόχο τις απολύσεις εργαζομένων. Ανάμεσα στους υπό συγχώνευση/κατάργηση φορείς, εκτός από τις 46 Δημόσιες Βιβλιοθήκες, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και το Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών, αναφέρεται ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι/ες από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το ΚΕ.ΘΕ.Α. μέσω της συγχώνευσης των δύο οργανισμών".

"Βέβαια, ο σχεδιασμός των συγχωνεύσεων/καταργήσεων των παραπάνω δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, έρχεται ως αποτέλεσμα της ακραίας υποχρηματοδότησης αυτών των φορέων. Η κυβερνητική μνημονιακή επιλογή της υποχρηματοδότησης - η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και ενισχύει τη συσσώρευση χρεών γίνεται ταυτόχρονα ένα «εργαλείο» απαξίωσης και υπονόμευσης του έργου των δομών έτσι ώστε οι απολύσεις και η ενοποίηση/κατάργηση των φορέων να παρουσιαστεί ως αναγκαία λύση", τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι "μετά τους ήδη 1.500.000 ανέργους και την πραξικοπηματική εντολή κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ. με στόχο τις απολύσεις 2.656 εργαζομένων, η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης των απολύσεων δεν έχει τέλος στην αποψίλωση των δημοσίων δομών", ενώ "στην περίπτωση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η κακοδιαχείρισή του και η συσσώρευση χρεών από τις διορισμένες διοικήσεις του –μη εξαιρουμένης της σημερινής- για τα οποία κατηγορείται και από το Υπουργείο Υγείας, χρησιμοποιούνται ως νομιμοποιητική βάση για την εν λόγω συγχώνευση του φορέα με το ΚΕ.ΘΕ.Α, προκειμένου να  δικαιολογηθούν οι σχεδιαζόμενες απολύσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι "πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή ο Ν. 4139/ 2013 (Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις) όπου σαφώς αναφέρονται οι δομές απεξάρτησης και μείωσης της βλάβης και ο διακριτός ρόλος των προαναφερομένων δομών (Ο.ΚΑ.ΝΑ-ΚΕ.ΘΕ.Α.) και επιπλέον ορίσθηκε η εθνική συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών" και ότι "οι ανάγκες για παροχή πολύπλευρων υπηρεσιών στο χώρο των εξαρτημένων ατόμων συνεχώς αυξάνονται καθώς νέες ουσίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες, εξαπλώνονται ταχύτατα (sisa - μεθαμφετάμινη) παράλληλα με την εκθετική άνοδο των νέων μολύνσεων από HIV" κατέθεσαν τις εξής ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας:

Ποια είναι συγκεκριμένα τα σχέδια της κυβέρνησης για τους οργανισμούς Ο.ΚΑ.ΝΑ-ΚΕ.ΘΕ.Α; Υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης και τι ακριβώς προβλέπει και αναφορικά με τον ρόλο των συγκεκριμένων δομών και αναφορικά με απολύσεις εργαζομένων; Υπάρχει συγκεκριμένη τοποθέτηση των διοικήσεων Ο.ΚΑ.ΝΑ-ΚΕ.ΘΕ.Α για τα παραπάνω ζητήματα;

Τι ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνηση για την χρηματοδότηση των δομών; Υπάρχει σχέδιο χρηματοδότης ιδιαίτερα για τον ΟΚΑΝΑ, όπου εμφανίζονται συνεχώς προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και κατά συνέπεια προβλήματα παροχής υπηρεσιών στους 8.500 εξυπηρετούμενους/μενες, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες εξαρτημένοι/ες βρίσκονται στις λίστες αναμονής;

Ποια πρόβλεψη υπάρχει για την ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, που λήγει εντός του 2013 και θα πρέπει να την προωθήσει και συνυπογράψει ο ΟΚΑΝΑ, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία ο ΟΚΑΝΑ εποπτεύει επιστημονικά;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!