Χαμός στη Βουλή για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο σύνολο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε ως άρθρο και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη

η βουλευτική τροπολογία για την απιστία στελεχών διοικήσεωντραπεζών για τραπεζικά δάνεια σε φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ, κάλεσαν την κυβέρνηση να ακυρώσει την ψηφισθείσα διάταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο σύνολο του νομοσχεδίου, η οποία καθορίστηκε για αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια.

Απόψε στο παρά πέντε της έναρξης της διαδικασίας ψήφισης στο σύνολο του νομοσχεδίου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έθεσε το θέμα ζητώντας από το προεδρείο να καλέσει την κυβέρνηση να ακυρώσει τη ρύθμιση, διότι όπως είπε «αρκετά δοκιμάστηκαν οι θεσμοί μας» και αυτή την ώρα η κυβέρνηση έφερε, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, μια εκπρόθεσμη τροπολογία.

«Πρόκειται για τροπολογία - ρουσφέτι στους τραπεζίτες η οποία θεωρούμε ότι αφορά και τα κόμματα» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επίσης έθεσε ζήτημα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής.

Για υφαρπαγή της ψήφου των βουλευτών έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ), υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία ήρθε εν κρυπτώ στη Βουλή. Είναι «σκανδαλώδης και αντισυνταγματική» υπογράμμισε.

Για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης» μίλησε ο Χρήστος Παππάς (ΧΑ) αφού «καλύπτει όλα τα κόμματα με ασυλία».

«Προκύπτει αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό ζήτημα αφού φαίνεται ότι όλα τα κόμματα δεν έχουν γνώση του περιεχομένου της ρύθμισης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Να αποσυρθεί ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), υπενθυμίζοντας ότι δεν ψήφισε τη διάταξη το κόμμα του. Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η τροπολογία αυτή, ρυθμίζει την ευθύνη του προέδρου και των μελών του ΔΣ και των στελεχών τραπεζών όταν υπάρχει σύναψη δανείων για πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όπως προσέθεσε, δεν συνιστά απιστία όταν υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας, «άρα έχει τηρηθεί η διαδικασία και έχουν τηρηθεί κατά τη χορήγησή τους σωρευτικά οι δύο προϋποθέσεις, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

«Αυτό λέει περίπου το αυτονόητο. Ότι εάν τηρήθηκε η τυπική και τηρήθηκαν και οι εγκριτικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κανονιστικές, το ρυθμιστικό πλαίσιο, τότε προφανώς δεν νοείται απιστία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ο οποίος και διερωτήθηκε προς το Σώμα «αφού η τροπολογία λέει το αυτονόητο ποιο το σκάνδαλο;»

Τέλος, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα παραβίασης του Κανονισμού, αφού ορίζεται ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις περί εκπρόθεσμου αλλά σε περίπτωση αμφισβήτησης αποφαίνεται η Βουλή. Συμπλήρωσε ότι εφόσον τέτοια αμφισβήτηση δεν υπήρξε, δεν δημιουργείται θέμα κανονικότητας της τροπολογίας.

 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!