Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επαναφέρει το θέμα δημιουργίας κέντρων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου!

Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων

στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Απεργία πείνας μεταναστών στα κέντρα κράτησης
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.

Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.

Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.

Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.

Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!