Μάνος Κόνσολας: Να αποκτήσει ουσιαστική εφαρμογή η Ρήτρα Νησιωτικότητας

Τη Χίο επισκέφθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της Ν.Δ και στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ.Κόνσολας είχε συνάντηση με το Δήμαρχο του Νησιού κ.Λαμπρινούδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ενώ είχε σειρά επαφών με τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις του νησιού που του μετάφεραν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους του δικηγορικού και ιατρικού συλλόγου, του ΤΕΕ, του ΕΒΕΔ, τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου, με το σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων και άλλων εκπροσώπων τουριστικών φορέων και με κομματικά στελέχη.

Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ.Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στη Ρήτρα Νησιωτικότητας, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή.

Μεταξύ των άλλων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε:

'' Είναι καιρός η νησιωτικότητα να πάψει να είναι μία γενικόλογη αναφορά, μία αφηρημένη έννοια για πολλούς και να αποκτήσει νόημα και ουσιαστική εφαρμογή.

Η Ρήτρα Νησιωτικότητας είναι μία μεγάλη κατάκτηση, μία τομή.

Κάθε νόμος του , πριν καταστεί νόμος, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η καταγραφή των επιπτώσεών του στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας. Αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα.

Το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση διορθωτικών πολιτικών σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα καταγράφονται από τη Ρήτρα Νησιωτικότητας. Αυτή η εφαρμογή πρέπει να προκύπτει άμεσα και αυτοματοποιημένα.

Για πρώτη φορά μπαίνουν οι βάσεις και το πλαίσιο για να ασκηθούν οριζόντιες πολιτικές για τη νησιωτικότητα''.

Ο κ.Κόνσολας έκανε και ειδική αναφορά στην πολιτική επικαιρότητας, επισημαίνοντας ότι '' δεν μπορεί να υπάρχει ευημερία και ανάπτυξη χωρίς να σταθεροποιηθεί και να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να υπάρχει πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, με όρους ισοτιμίας και αλληλεγγύης''.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!