Ν. Συρμαλένιος, «Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και ο τουρισμός θυσία στα εφοπλιστικά συμφέροντα

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες πλέον θα δρομολογούν ταχύπλοα πλοία στη θερινή περίοδο μόνο για τέσσερις μήνες, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε σχετικά:


«Πριν καν κατατεθεί στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, ο υπουργός σπεύδει να εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές των εφοπλιστών. Ο νόμος 2932 σαφώς προβλέπει τη δρομολόγηση των ταχυπλόων για επτά μήνες υποχρεωτικά. Οι ακτοπλόοι όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής δρομολόγησης των ταχυπλόων στους 3-4 μήνες, αίτημα που ο νυν υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης το έκανε δεκτό σήμερα, σε μια εποχή που οι νησιώτες έχουν  υποβιβαστεί σε πολίτες τελευταίας κατηγορίας, με μειωμένες ακτοπλοϊκές συνδέσεις και με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να κλείνουν και μεταφέρονται σε άλλα νησιά ή στον Πειραιά και στην Αθήνα. Μόλις λήγει λοιπόν το τετράμηνο υποχρεωτικής δρομολόγησης, οι εφοπλιστές θα αποσύρουν τα ταχύπλοα και με δεδομένες τις περικοπές και των συμβατικών πλοίων, θα αφήνουν τον κόσμο των νησιών στην απομόνωση της μιας σύνδεσης την εβδομάδα, επιστρέφοντας ολοταχώς στη δεκαετία του 1950.

Η απόφαση του Σ.Α.Σ. δεν είναι μόνο κοινωνικά απαράδεκτη, αλλά οδηγεί και σε περικοπές θέσεων εργασίας στα πλοία. Επίσης, δεν συνάδει με τις εξαγγελίες του υπουργείου Τουρισμού για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία δε είναι δυνατό να επιτευχθεί όταν οι εφοπλιστές συρρικνώνουν στην ουσία την τουριστική περίοδο σε ένα τρίμηνο».

«Ο υπουργός Ναυτιλίας με αυτή την απόφασή του μας έδειξε σαφώς ποια ακτοπλοΐα θέλει να προωθήσει στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή. Θα μας βρει αντίθετους σε αυτές του τις επιδιώξεις, όπως και το σύνολο του νησιωτικού κόσμου».
 
tiniaki.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!