Ερώτηση των ΑΝ.ΕΛ. για την μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων των πολυτέκνων για τη διανομή τροφίμων

Την εγκληματική και αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας τα εισοδηματικά κριτήρια του απόρου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων μειώνονται από τα 12.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, στα 7.200 ευρώ,
συμπαρασύροντας τις οικογένειες με παιδιά, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής του Κινήματος στο νομό Σάμου δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «ως άμεσο απότοκο της ανωτέρω ενέργειας είναι ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαιούχων, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, καταδικάζοντας την πατρίδα μας στην υπογεννητικότητα και στην πρόωρη γήρανση του πληθυσμού».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, είχε αποκαλύψει σε Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πώς «η κρίση που μαστίζει πάνω απ' όλα τις πολύτεκνες οικογένειες και μάλιστα με φόντο το νέο φορολογικό που τους τσακίζει, είναι τόσο μεγάλη, ώστε γυναίκες πηγαίνουν και «ρίχνουν» τα έμβρυά τους».

«Συνειδητοποιείτε ότι δίνετε τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια την οποία έχετε ορκιστεί να προστατεύετε;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων του απόρου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων από τα 7.200 στα 12.000 ευρώ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

κ.κ. Υπουργοί,

Στο απόλυτο σκοτάδι για άλλη μια φορά η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με εγκληματική και αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 414 Β/ 22/022013) μείωσε το εισοδηματικό κριτήριο του άπορου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων από τα 12.000€ που ήταν μέχρι τώρα, στα 7.200€, συμπαρασύροντας τις οικογένειες με παιδιά!

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Σάμου, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «ως άμεσο απότοκο της ανωτέρω ενέργειας, είναι ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαιούχων, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, καταδικάζοντας την πατρίδα μας στην υπογεννητικότητα και την πρόωρη γήρανση του πληθυσμού».

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση αρνείται πεισματικά εδώ και ένα επτάμηνο να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, αλλά αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς φτάνοντας τα περήφανα νιάτα στην ανεργία, στην απόγνωση και στην ανικανότητα δημιουργίας οικογένειας, που αντίκτυπο έχει την εγκληματική συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας.

κ.κ. Υπουργοί,

Πριν από 2 περίπου μήνες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, είχε αποκαλύψει σε Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πώς «η κρίση που μαστίζει πάνω απ' όλα τις πολύτεκνες οικογένειες και μάλιστα με φόντο το νέο φορολογικό που μας τσακίζει, είναι τόσο μεγάλη, ώστε γυναίκες πηγαίνουν και «ρίχνουν» τα έμβρυά τους».

Θεωρήστε λοιπόν δεδομένο ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν αυτό που επιτάσσει όχι μόνο η ιδιότητά τους ως Βουλευτές ενός κοινοβουλευτικού Κινήματος, αλλά πάνω απ' όλα η προσωπική τους στάση ζωής.

Τασσόμαστε στο πλευρό του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων που καλεί τις πραγματικά υγιείς δυνάμεις και φορείς των νησιών μας, να συμπαρασταθούν και να αγωνιστούν μαζί τους στη νέα τρικομματική επίθεση που υφίστανται τόσο οι πολύτεκνοι όσο και κατ' ουσία όλος ο ακριτικός μας λαός.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη που πρέπει, έτσι ώστε να μην μετράμε σε λίγα χρόνια την πατρίδα μας με λιγότερους Έλληνες και περισσότερους αλλοδαπούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να αποσύρετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 414 Β/ 22/022013) και να εκδώσετε νέα, επαναφέροντας τα εισοδηματικά κριτήρια του απόρου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων από τα 7.200 ευρώ στα 12.000;

2.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα και εμμείνετε στην απόφασή σας για διατήρηση των προαναφερόμενων εισοδηματικών κριτηρίων συνειδητοποιείτε ότι δίνετε τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια την οποία έχετε ορκιστεί να προστατεύετε;

3.Κατανοείτε ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις σας, καταδικάζετε την πατρίδα μας στην υπογεννητικότητα και την εγκληματική συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας;

4.Προτίθεστε να πραγματοποιήσετε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψη τις αιτιάσεις τους;

5.Έχετε συναίσθηση ότι καταπατάτε την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος

που σαφώς ορίζει ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος;»

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!